avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Reabilitarea judecatoreasca: cand se poate invoca???
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Reabilitarea judecatoreasca: cand se poate invoca???

buna ziua.
am navigat putin pe acest forum si, pentru inceput, as vrea sa va felicit pentru ceea ce faceti aici. apoi, vreau sa va adresez o intrebare referitoare la urmatoarea speta: in 2003 am fost condamnat pentru tentativa de talharie la 2 ani si 6 luni inchisoare cu executare, art 20 raportat la art 211 al 1 ,2 CP. am fost inchis incepand cu 15.09.2003. intrebarea mea este simpla pentru cineva de specialitate, pentru mine, insa, deosebit de complexa: Cand ma pot reabilita? nu stiu ce lege este in vigoare, pe net am gasit 2 variante ale codurilor si nu stiu care versiune este valabila in acest moment. de la eliberare am terminat o facultate, am avut permanent un loc de munca, nu am mai fost sanctionat decat contraventional pentru centura de siguranta. exista sanse sa nu imi fie aprobata reabilitarea? va multumesc anticipat pentru raspunsul Dvs
concret pedeapsa a inceput in 15.09.2003. in 14.03.2006 a expirat (am executat 2/3 din pedeapsa in regim penitenciar si ulterior nu am savarsit nicio alta infractiune-nici in termenul de liberare conditionata si nici in perioada urmatoare) in data de 14.03.2010 trec cei 4 ani prevazuti de CP, iar in 14.06.2011 inca 1 an si 3 luni (echiv a 1/2 din pedeapsa), cred ca e corect calculul
multumesc pentru amabilitate si promptitudine.

v-as fi recunoscator daca mi-ati spune modalitati reale de reabilitare inainte de termen. cu multumiri,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cazier judiciar! anonim2008 anonim2008 Buna ziua as dori si eu sa intre in cat timp iti expira cazierul sunt eliberat din 2004 pt furt si as dori sa stiu cand imi expira cazierul si ce trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Reabilitare cazier MiuDorina MiuDorina Buna ziua ,sotul meu a fost condamnat la 10 ani plus un spor de 3 ani ,reesit din cumul de pedepse,a executat 10 si eliberat conditionat in 2007 cu trei ani ... (vezi toată discuția)
Reabilitarea bebe121 bebe121 buna ziua,dupa cat timp se poate cere reabilitarea in cazul in care am fost condamnat pe 208 209 cp la pedeapsa de 6 ani la care am ramas definitiv in 2004 si ... (vezi toată discuția)