avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

Cei doi soti decid sa divorteze. Cei doi nu mai au bunuri comune(deci nu mai e cazul de partaj). Copilul nu mai e minor, are 26 de ani. Situatia financiara a celor doi e precara. Vor divortul pe cale amiabila cu acordul ambelor parti. Care este modalitatea de divort, fara a se apela la avocat? Auzisem ca era ceva proiect cu posibilitatea ca ofiterul starii civile sa "rezilieze" contractul de casatorie, cu o rezolvare cam intr-o luna. A fost introdusa aceasta lege? si daca da, care sunt actele necesare? Si cam care ar fi costurile?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 14:50, 9 Martie 2010
Fratilor, m-au tampit medierile astea si eu sunt de acord cu impacarile si concilierile pre-instanta!! Dar acum ajungem sa mediem si unde ne intelegem?? :O
In plus, ne roaga omul sa-i spunem cum sa nu plateasca avocat si... i se recomanda sa plateasca mediator in schimb? =D> De ce, banii catre mediator se obtin mai usor de catre parti??
Sau mediatorul lucreaza gratis? Si, de fapt, ce lucreaza un mediator care mediaza intre doua parti care sunt de acord? :-/

Sunt in confuzie totala, ynocenta...

Ascultati sfatul colegei Ioana, faceti o hartie in care aratati ca nu aveti minori si ca doriti sa divortati de comun acord, ca aveti peste 1 an de la casatorie. Timbrati cum v-a spus colega si mergeti impreuna la judecatoria de la ultimul domiciliu comun; in rest, va mai ajuta si judecatorul...
De cati bani credeti ca ar fi nevoie pentru redactarea unei cereri de divort - culpa comuna fara motivare si fara partaj?
Daca nu va permiteti o suma infima atunci puteti cauta pe internet un model pentru o astfel de cerere. O depuneti la instanta semnata de ambii soti si in doua termene divortul este pronuntat.
Ramane doar sa gasiti fonduri pentru a va deplasa la sediul instantei de judecata...
Divortul de comun acord se termina la primul termen de judecata daca ambii soti isi mentin cererea. ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort de coun acord eva0801 eva0801 dac am un colil de 14 ani impliniti putem obtine divortul prin acord comun? sau este o proplema coplilul ? (vezi toată discuția)
Divort cu monori andrei_66 andrei_66 Buna ziua, Avand in vedere ca incepand cu luna decembrie 2010, desfacerea casatoriei se poate face si la notar sau starea civila, va rog frumos sa imi ... (vezi toată discuția)
Se poate judeca un divort amiabil in lipsa uneia/ambelor parti? doru anghel doru anghel Eu si sotia vrem sa divortam pe cale amiabilala la judecatorie. (vrem la judecatorie pt ca e mai ieftin) dar, mai ales ea, se invoieste greu de la serviciu ... (vezi toată discuția)