avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... afisul SAU tabelul convocator
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

afisul SAU tabelul convocator

Art.14 al.4 din Normele metodologice si Art.23 al.5 din Legea 230 ne spun care sunt metodele de a fi anuntati proprietarii cu privire la o adunare generala, afisul SAU
tabelul convocator (tabel ce trebuie sa fie SEMNAT DE TOTI proprietarii)
Art.14 al.5 din Norme, contrazice acest lucru spunind ca dovezile sunt afisul SI tabelul.
Lamuriti-ma si pe mine care e metoda, deoarece niciodata nu-i pot gasi pe TOTI proprietarii sa fie anuntati, si conform Legii TOTI trebuie sa semneze tabelul con vocator, asociatia are 190 de membri.
La noi vin la adunare 20-30 de persoane din 130 de apartamente. In ultimii ani am specificat pe afis ca adunarea generala este in data de .. la ora.. si daca nu se intruneste cvorumul, reconvocarea este la la dta de, aceeasi ora si acelasi loc.
E doar o formalitate sa consemnam intr-un proces verbal 3 randuri ca se suspenda si reconvoaca adunarea la date de... ora...
Cum am trecut "peste acest pas"!? Timpul trece fara sa ne intrebe de la o adunare la alta. Legea nu ma poate obliga sa-i aduc fortat la adunare sau sa-mi vand apartamentul daca nu vin proprietarii la adunare. Ca sa avem cat mai putine necazuri incercam sa conducem, sa administram asociatia conform legii si mai putin conform vointei proprietarilor (mai ales neparticipanti si carcotasi).
@omul 70 -dpdv teoretic legea si normativele va arata pasii pe care trebuie sa-i urmati, practic, v-ati lovit de imposibilitatea ducerii la indeplinire a acestora din motive pertinente . In orice asociatie se intimpla acest fenomen, de care va loviti si dvs. acum, si anume : - descoperiti ca sunteti raspunzatori in fata legii, in cazul in care un proprietar mai "tipicar",ori chiar rautacios atrage atentia sau contesta hotararile adunarii generale, prin prisma prevederilor legale . Dumneavoastra, de fapt doriti sa vi se confirme "daca se poate cu probe ", ceva/un aspect care inca nu e batatorit, prin instantele de judecata . In orice excursie a-ti pleca, nu puteti sti cu certitudine vremea sigura ci, cel mult pe cea probabila, deci, riscul exista . Peste tot, in toate asociatiile exista probleme ridicate de teoriticieni sau de persoane cu alte interese, ideea e ca tinind cont totusi cit se poate de mult de lege, sa se gaseasca - practic - o rezolvare .
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
"........sunt oameni care inca nu realizeaza ca traiesc intr-un bloc si ca trebuie sa fie responsabili pentru acest lucru", spuneti Dv.]@omul70

Eu as zice ca marea majoritate este de acest fel si vorba lui @adriantot ".... incercam sa conducem, sa administram asociatia conform legii si mai putin conform vointei proprietarilor (mai ales neparticipanti si carcotasi)."
Acesta este un adevar care nu poate fi contestat, iar asociatiile de proprietari sunt imaginea la scara redusa a intregii societati romanesti.

Cati oameni vin la vot, cati oameni vin la un referendum, cati oameni cunosc macar legile care le determina traiul comun de zi cu zi, cati oameni urmaresc interesul comunitatii in care "se invart" mai degraba decat interesul personal care uneori este chiar potrivnic celor de langa ei...?

Si culmea dezinteresului cvasigeneral este aceea ca oricum am da-o, descoperim o situatie paradoxala. Daca asociatia este condusa de un "satrap" si toata lumea ar dori sa scape de el, oamenii nu vin la adunari pentru ca isi spun ca "asta e!...n-avem cum sa-l schimbam....ca p-asta nu-l schimba nimeni si tot cum vrea el face, asa ca ce sa mai imi pierd vremea pe la sedinte?
Daca treburile merg bine si oamenii sunt cat de cat multumiti, atunci isi spun "Sa ramana tot aia, ca nu am probleme cu ei......". Si peste toate pluteste atotputernicul "N-am timp!".
Astfel incat la adunarile generale vor veni mai tot timpul cei care isi mai doresc ca sa-si vada vecinii cu care n-au mai barfit demult sau....cei care "vor scandal". Am auzit si aceasta expresie "Ma duc sa fac scandal!".
Ce se alege din aceste adunari? In lipsa cunoasterii macar a legilor care stau la baza functionarii asociatiilor de multe ori chiar si a celor pusi sa le conduca, nu mai vorbesc de restul proprietarilor, a cunoasterii rolulului principal al acestor adunari si a unor conducatori de asociatii care sa fie in stare sa tina in mana o asemenea adunare, sa n-o lase sa se transforme in "circul anual" al blocului...... adunarile generale sunt incercari timide, adeseori neconforme cu procedura de desfasurare si inutile de a pune lucrurile la punct.

Democratia si efectele ei civilizatoare mai au mult pana sa bata autocratia sau dezinteresul care face din asociatii fie "mosia" unor oameni care nu au avut in viata vietilor lor mare lucru de gestionat, fie o "mosie" lasata parloaga.
Fericite asociatiile unde conducerea si administrarea se face rezonabil si cu responsabilitate....si adeseori cu eforturi deosebite!

Si ca sa va raspund la intrebare, desi am mai punctat pe ici, pe colo ideea, din 170 de apartamente vin la reconvocata maxim 15-20 oameni. Si sa ne mai uitam daca aceia sunt proprietarii sau membrii lor de familie? :) Nici vorba! Sa zicem merci ca vin si acestia!
Ultima modificare: Joi, 11 Martie 2010
elga50, moderator
elga50 a scris:

"........sunt oameni care inca nu realizeaza ca traiesc intr-un bloc si ca trebuie sa fie responsabili pentru acest lucru", spuneti Dv.]@omul70

Eu as zice ca marea majoritate este de acest fel si vorba lui @adriantot ".... incercam sa conducem, sa administram asociatia conform legii si mai putin conform vointei proprietarilor (mai ales neparticipanti si carcotasi)."
Acesta este un adevar care nu poate fi contestat, iar asociatiile de proprietari sunt imaginea la scara redusa a intregii societati romanesti.

Cati oameni vin la vot, cati oameni vin la un referendum, cati oameni cunosc macar legile care le determina traiul comun de zi cu zi, cati oameni urmaresc interesul comunitatii in care "se invart" mai degraba decat interesul personal care uneori este chiar potrivnic celor de langa ei...?

Si culmea dezinteresului cvasigeneral este aceea ca oricum am da-o, descoperim o situatie paradoxala. Daca asociatia este condusa de un "satrap" si toata lumea ar dori sa scape de el, oamenii nu vin la adunari pentru ca isi spun ca "asta e!...n-avem cum sa-l schimbam....ca p-asta nu-l schimba nimeni si tot cum vrea el face, asa ca ce sa mai imi pierd vremea pe la sedinte?
Daca treburile merg bine si oamenii sunt cat de cat multumiti, atunci isi spun "Sa ramana tot aia, ca nu am probleme cu ei......". Si peste toate pluteste atotputernicul "N-am timp!".
Astfel incat la adunarile generale vor veni mai tot timpul cei care isi mai doresc ca sa-si vada vecinii cu care n-au mai barfit demult sau....cei care "vor scandal". Am auzit si aceasta expresie "Ma duc sa fac scandal!".
Ce se alege din aceste adunari? In lipsa cunoasterii macar a legilor care stau la baza functionarii asociatiilor de multe ori chiar si a celor pusi sa le conduca, nu mai vorbesc de restul proprietarilor, a cunoasterii rolulului principal al acestor adunari si a unor conducatori de asociatii care sa fie in stare sa tina in mana o asemenea adunare, sa n-o lase sa se transforme in "circul anual" al blocului...... adunarile generale sunt incercari timide, adeseori neconforme cu procedura de desfasurare si inutile de a pune lucrurile la punct.

Democratia si efectele ei civilizatoare mai au mult pana sa bata autocratia sau dezinteresul care face din asociatii fie "mosia" unor oameni care nu au avut in viata vietilor lor mare lucru de gestionat, fie o "mosie" lasata parloaga.
Fericite asociatiile unde conducerea si administrarea se face rezonabil si cu responsabilitate....si adeseori cu eforturi deosebite!

Si ca sa va raspund la intrebare, desi am mai punctat pe ici, pe colo ideea, din 170 de apartamente vin la reconvocata maxim 15-20 oameni. Si sa ne mai uitam daca aceia sunt proprietarii sau membrii lor de familie? :) Nici vorba! Sa zicem merci ca vin si acestia!

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Elga50 are perfecta dreptate, ca de altfel si adriantot. Este important ca la adunarile Asociatiei sa vina cat mai multi oameni, pentru a se lua decizii corecte pentru locatari, dar exista si reversul, degeaba vin multi oameni la sedintele asociatiei, daca nu se cunosc prevederile legale. Va puteti inchipui cum este posibil, sa accepti sa fi ales, PRESEDINTE FORMAL sau membru in Comitetul executiv, dar sa nu cunosti NIMIC despre ce inseamna si cu ce se ” mananca ” activitatea intr-o asociatie ? Adevarul ca , cu cat vin mai multi cu atat „ cearta tine mai mult „....
Ultima modificare: Joi, 11 Martie 2010
nelush2103, utilizator
Pentru a veni in ajutorul proprietarilor, la fiecare adunare generala ne prezentam cu 20 de exemplare din statut, lege, norme, regulament de repartizare a costurilor apei, sistem propriu de penalizari. Acestea le dam proprietarilor nedumeriti, necunoscatori ai legislatiei chiar la prima convocare a adunarii. In 7 zile pana la reconvocare au timp sa studieze si sa discutam si sa luam hotarari conform legislatiei.
:offtopic:
@nelush2103, va rog sa nu mai reluati tot mesajul ca citat. E pe aceeasi pagina, se vede si nu are rost sa apara acelasi mesaj unul dupa altul. Puteti cita o fraza, un paragraf din mesajul anterior, pe care vreti sa-l comentati sau sa raspundeti la el. Multumesc!

Alte discuții în legătură

Ag asociatii proprietari ContSters206845 ContSters206845 La AG reconvocata este obligatorie pe langa afisarea la avizier a convocarii si tabelul nominal cu semnaturi ? In legea 230,nu se specifica acest lucru,iar ... (vezi toată discuția)
Hotararile adunarii reconvocate dalamiros dalamiros cu respect as vrea sa va cer sfatul in urmatoarea situatie. fac parte din comitetul executiv al unei asociatii de proprietari. in urma cu doua luni ... (vezi toată discuția)
Convocarea adunarii generale a proprietarilor hero hero Buna ziua, Conform Legii nr.196/2018,art.47, pentru a convoca Adunarea Generala a Proprietarilor, acestia sunt anunțați, prin afișare la avizier și pe ... (vezi toată discuția)