avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 911 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Proces civil in caz de furt
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Proces civil in caz de furt

Buna,aproximativ in urma cu o luna mi-a fost sparta masina si sustrase bunuri in valoare de aproximativ 700 ron.Hotii in momentul de fata sunt prinsi iar eu m-am constituit parte civila pentru recuperarea prejudiciului.Intrebare: Ce alte beneficii ar avea faptuitorii daca eu as renunta la proces in afara de plata despagubirilor? Avand in vedere ca respectivii mi-au oferit 500 ron ca sa renunt la proces. Daca eu renunt la procesul civil au ei un avantaj in procesul penal cand vine vorba de condamnare? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Romică Stoica , Consilier juridic 23:26, 20 Decembrie 2006
E legal cat timp spui instantei ca ti-ai luat banisorii si renunti la calitatea ta de parte civila in procesul penal.
Plangerea nu ti-o poti "retrage" intrucat furtul este o infractiune a carei judecare nu inceteaza prin retragerea plangerii de catre partea vatamata, asa ca statul, prin organele de urmarire penala, respectiv procuror la instanta, isi vede de treaba lui in continuare.
dar de furtul de la art. 210 cp ce zici ? merge sa-ti retragi plangerea ?
Eu as lua banii ca nu se stie cat dureaza procesul si nici daca voi mai putea recupera ceva. Hotii nu vor rezolva mare lucru deoarece banuiesc ca asiguratorul se va indrepta impotriva lor.

Prima infatisare la procesul civil o sa fie pe data 28 luna aceasta,el a vrut sa imi ofere banii inaintea procesului banuiesc ca o sa vrea sa retrag plangerea,dar este legal sa primesc eu banii inainte ca procesul sa inceapa,sau ar trebui sa asteptam pana la prima infatisare moment in care sa imi ofere banii!?

Cred ca faci confuzie intre procesul civil si constituirea ca parte civila intr-un proces penal.
Daca aveti proces civil deschis separat de cel penal, atunci, prin retragerea plangerii se incheie si dosarul.
Daca sunteti parte civila in procesul penal, penalul isi continua desfasurarea.
Da,ai dreptate! Am crezut ca din moment ce ma constitui parte civila se deschide un proces separat (proces civil).Este bine ca nu are vreun efect renuntarea mea la a ma constitui parte civila asupra procesului penal,in cazul asta o sa iau banii pt ca nu am timp sa tot merg la tribunal

Alte discuții în legătură

Infractiuni "volatilizate"!!! aidailda aidailda Buna ziua, In data de 22 august 2008 in locul masinii, parcata regulamentar, nu am gasit decat o gramada de fiare. Masina fusese avariata total de un auto ... (vezi toată discuția)
Dacă partea păgubită și-a recuperat prejudiciul si renunță ... Lala-lula Lala-lula Dacă partea păgubită și-a recuperat prejudiciul si renunță la plângere,verișorul meu poate fi lăsat acasă? Momentan se află în arest preventiv. (vezi toată discuția)
Plangere penala si recuperarea banilor? mihai987 mihai987 De exeplu la un furt. Se poate face o plangere penala si daca celalalt este vinovat, sa-il condamna judecatorul si sa plateasca paguba? Sau nu exista aia si ... (vezi toată discuția)