avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 743 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Atentie! Asigurarile de locuinte devin obligatorii in ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Atentie! Asigurarile de locuinte devin obligatorii in vara anului 2010

Din vara anului 2010 toate locuintele trebuie sa fie asigurate impotriva dezastrelor naturale (cutremure, alunecari de teren si inundatii).

Suntem peste 8 milioane de proprietarii din Romania obligati sa platim 10 EURO sau 20 EURO/an pentru asigurarea locuintei (prin legea 260/2008). Cei care nu doresc sa incheie asigurarea vor fi sanctionati cu o amenda cuprinsa intre 100 si 500 de lei.

Asigurarile obligatorii sunt o taxa noua impusa de stat, dar reprezinta in acelasi timp o afacere profitabila pentru firmele de asigurari si pentru agentii lor.

Scriu mai jos adresa unui site foarte bun care l-am gasit pe internet, site unde veti gasi toate informatiile referitoare la afacerea asigurarilor obligatorii:

www.reforma-asigurarilor.ro
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 13:38, 15 Aprilie 2010
~ Conținut șters la cerere ~
Toti sunt "o apa si-un pamant".
Daca tineti la linistea si siguranta Dv. faceti-va degraba o asigurare.
Din ce stiu eu asigurarea maxima se face anual si in functie de valoarea de piata a imobilului. Eu am fost in situatia sa fac aceasta asigurare anul trecut pe 70.000 euro - valoare asigurata, anul acesta am scazut-o pentru ca au scazut si preturile. Aceasta a fost o informatie pe care mi-a furnizat-o agentul de asigurare. Chiar daca valoarea asigurata este mai mare decat cea de piata, la un caz de "doamne-fereste" sunteti despagubit la valoarea de piata, asa ca surplusul la rata l-ati plati inutil.
Plus ca prin aceasta asigurare aveti inclusa si una de raspundere civila, asa ca daca Dv. cauzati necazuri altcuiva asiguratorul va plati in locul Dv.
................
Contractele parca sunt trase la indigo si diferentele nesemnificative. Orientati-va spre companiile din top. Oricum aici nu avem voie (regulamentul de postare interzice) sa facem recomandari specifice.
~ Conținut șters la cerere ~
Cea mai buna asigurare a locuintei si in special a bunurilor (pentru ca acolo este investitia majora) este cea care-ti satisface cel putin 3 nevoi specifice si anume : fara fransize/eveniment, fara limita de despagubire si, sa fie de la o companie de top ce are reputatia ca plateste rapid si corect in caz de dauna.

Poti sa gasesti mai multe informatii la : [ link extern ] /

Succes,
Liviu
Buna dimineata!
Asigurarea locuintelor este un subiect pe care l-am "descoperit" acum pe acest forum. Am cateva sau chiar mai multe nelamuriri si poate cineva ma poate ajuta.
Intrebare:
1. Blocurile care au renumita "BULINA ROSIE" prin care suntem avertizati ca blocurile sufera de probleme la structura de rezistenta (nedemonstrata cu dovezi / acte de catre specialisti, ci numai prin vechimea blocului !) vor fi asigurate obligatoriu in caz de cutremur ?

Doresc sa fac precizarea ca pentru cumpararea de apartamente in acest gen de blocuri , bancile nu acorda credit ipotecar (prin ipotecarea apartamentului respectiv). Exista solutii de asigurare si pentru genul acesta de blocuri ( ma refer la apartamentele din aceste blocuri) ?
Recunosc : nu cunosc legea prea bine, poate nu stiu nici sa o interpretez cum trebuie, dar poate cineva ma poate ajuta cu o explicatie.

Motivul: incerc sa vand un apartament situat intr-un astfel de bloc (care nu prezinta nici un fel de crapatura vizibila, nu a suferit nici un fel de avarii vizibile nici dupa ultimele cutremure, este adevarat de mai mica intensitate decat cel din 1977) . Oamenii vin, se uita, le place, dar... raspunsul este acelasi "banca nu acorda credit".

In aceasta situatie, nu pot decat sa le urez "dragilor nostri conducatori, care au stabilit regula BULINEI ROSII" sa isi puna la butoniera o bulinuta rosie pentru a se remarca de departe cat sunt si ei de "zdruncinati".

Imi cer scuze pentru cuvintele de mai sus, si sper ca cineva sa imi poate da niste raspunsuri.
Multumesc anticipat!

Alte discuții în legătură

Polita asigurare obligatorie casa Florenta30 Florenta30 Buna ziua La multi ani! Va rog sa-mi spuneti daca conform legii, exista o asigurare care trebuie facuta obligatoriu unei locuinte. Se vehiculeaza de ceva ... (vezi toată discuția)
Asigurare cristina.00 cristina.00 proprietarii care locuiesc in blocurile catalogate cu risc seismic 1(bulina rosie) sunt obligati sa isi asigure locuinta? (vezi toată discuția)
Asigurare alexa groupama ciiprian24 ciiprian24 Am făcut o asigurare facultativa la Groupama dar fiind locuința din chirpici nu m-a asigurat în caz de inundatii. La ei merge sa asiguri numai daca ai ... (vezi toată discuția)