avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1219 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Atentie! Asigurarile de locuinte devin obligatorii in ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Atentie! Asigurarile de locuinte devin obligatorii in vara anului 2010

Din vara anului 2010 toate locuintele trebuie sa fie asigurate impotriva dezastrelor naturale (cutremure, alunecari de teren si inundatii).

Suntem peste 8 milioane de proprietarii din Romania obligati sa platim 10 EURO sau 20 EURO/an pentru asigurarea locuintei (prin legea 260/2008). Cei care nu doresc sa incheie asigurarea vor fi sanctionati cu o amenda cuprinsa intre 100 si 500 de lei.

Asigurarile obligatorii sunt o taxa noua impusa de stat, dar reprezinta in acelasi timp o afacere profitabila pentru firmele de asigurari si pentru agentii lor.

Scriu mai jos adresa unui site foarte bun care l-am gasit pe internet, site unde veti gasi toate informatiile referitoare la afacerea asigurarilor obligatorii:

www.reforma-asigurarilor.ro
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 13:38, 15 Aprilie 2010
Unul din aspectele privind amanarea punerii in aplicare a legii(si al refuzului participarii companiilor la PAID), este si acesta, al imobilelor "neasigurabile", care sunt deja nominalizate.Majoritatea asiguratorilor detin lista acestor imobile si refuza asigurarea facultativa, similar cu cele construite in albia majora a raurilor.Exista situatii in care un asigurator, poate prelua celelalte riscuri, excluzand pe cele certe/evidente(cutremur la buline si inundatie la cele din zona inundabila)
Cum va rezolva aceasta situatie legea, vom vedea.B-)
Subiectul s-a mai discutat si aici:
www.avocatnet.ro/content/for...
Ultima modificare: Joi, 15 Aprilie 2010
nucu$, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Polita asigurare obligatorie casa Florenta30 Florenta30 Buna ziua La multi ani! Va rog sa-mi spuneti daca conform legii, exista o asigurare care trebuie facuta obligatoriu unei locuinte. Se vehiculeaza de ceva ... (vezi toată discuția)
Asigurare alexa groupama ciiprian24 ciiprian24 Am făcut o asigurare facultativa la Groupama dar fiind locuința din chirpici nu m-a asigurat în caz de inundatii. La ei merge sa asiguri numai daca ai ... (vezi toată discuția)
Asigurare cristina.00 cristina.00 proprietarii care locuiesc in blocurile catalogate cu risc seismic 1(bulina rosie) sunt obligati sa isi asigure locuinta? (vezi toată discuția)