avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2004 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Caz incredibil de neimplicare a POLITIEI
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Caz incredibil de neimplicare a POLITIEI

Va relatez un caz incredibil de neimplicare a Politiei. Detin o proprietate in orasul Breaza , judetul Prahova si azi de diminieata am constatat cu surprindere ca gardul din lemn, bine "ancorat" mi-a fost distrus partial in timpul noptii. Acum 3 saptamani a mai fost supus unor acte de vandalism ale unor persoane neidentificate si politia ma roaga de fiecare data sa nu depun plangere in scris ca este foarte greu sa gaseasca faptuitorii. Acum 3 saptamani mi-a fost distrus cam 75% dar a fost refacut.
Nu stiu care sunt faptuitorii, cu siguranta sunt persoane dintre delincventii orasului Breaza, dar cert este ca in acest caz dupa ce le depun plangerea scrisa, cu privire la distrugerea partiala a gardului, ii voi reclama pe domnii politisti la IJP.

Ce parere aveti despre domnii politisti care de regula nu se implica cand sunt atentionati? De exemplu, in cazul meu, dumnealor sustin ca nu e distrugere ci "dezmembrarea" gardului...:)) cu alte cuvinte pot sta mai departe fara gard ca ei nu auu ce face... adica daca eu lovesc o capota a unei masini si o indoi, este indoire nu distyrugere ca sa intru la fapte penale... uite o atitudine de incurajat infractionalitatea!!!

astept parerea voastra!
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 21:29, 14 Martie 2010
Totusi sa nu geralizam dezinteresul manifestat intr-o speta si sa apreciem ca reprezinta caracteristica intregii autoritati
Imi pare teribil de rau ca va stric weekend-ul dar nu impartasesc opinia dvs.
Intamplator, am avut acum cativa ani posibilitatea sa cunosc/colaborez, si nu numai eu, din punct de vedere profesional, cu reprezentantii autoritatii de care va plangeti.
Nu mi-au lasat impresia pe care v-au lasat-o dvs. si nici nu mi-au sugerat ca nu doresc sa se implice in "solutionarea problemei reclamate", s-au implicat insa si-au manifestat dorinta ca "problema" sa se rezolve, pe cat posibil pe cale amiabila...insa acum depinde, de la caz la caz...
Mai mult, intr-o localitate, cum este cea despre care ne spuneti dvs., toata lumea cunoaste pe toata lumea, vecinii cunosc, stiu "tot ce misca, sau nu, in zona", deci putin probabil ca nu se cunosc faptuitorii.
Problema dvs. cred ca s-ar putea sa fie alta alta.
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Martie 2010
Iuliana Cermak, Avocat
Ca sa ma exrim simplu,in situatia relatata de distinsa d-na avocat,apare" prezumtia " de "complicitate vinovata".
Baietii aceia in uniforma,ori sunt "superputurosi si incompetenti",ori lucreaza mama in mana cu infractorii,de la care primesc anumite"foloase".
Cred ca daca un alt locuitor renumit si cunoscut ca persoana politica,producator si numarator de oua din acel orasel patea acelasi lucru,politistii cereau si ajutorul"scutierilor".
S-ar putea ca acest caz sa fie chiar de competenta DGIPI,si nu m-ar mira acest lucru prea tare.
De altfel, in urma cu cativa ani, am avut si eu o patanie stranie cu politistii din imediata imprejurime a zonei care refuzau sa opreasca un conducator auto rom care ma agresase pe sosea,pe motiv ca nu le "functionau statiile".
Se pare ca trebuiesc folosite toate mijloacele,pentru ca"putregaiul" este cam mare
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Martie 2010
Radu Gabrian, Mediator
Eu zic sa luati legatura cu un avocat sa va invete ce sa faceti.(sic!)
Parca nu stiti in ce tara traiti.Stati pe capul politistilor fie direct, fie prin telefoane
zilnic si ziceti ceva de interne(doi si un sfert) sa-i vedeti ce trec la treaba.
Multa bafta!
Da, se comenteaza bine, mai greu este cu prinderea faptuitorilor. Ce trebuie sa faceti, cred ca stiti, mai ales ca sunteti avocat de renume! Daca nu ati depus deja plangerea de 3 saptamani, pentru distugere, mai aveti timp. Nu cred ca nu se va inregistra lucrarea la penal cu AN, daca nu adresati-va conducerii politiei Breaza sau IPJ Prahova, ori procurorului care supravegheaza UP de la Parchetul competent unde se inregistraeaza cu numar unic.
Cu faptuitorii va fi mai greu sa fie descoperiti la o simpla distrugere de gard, mai ales daca nu sunt urme, probe, martori,etc.
Apropo nu aveti vecini? Nu au auzit nimic, casa este nelocuita, nu aveti deja un paznic sau sistem de securitate/supraveghere? Cred ca ar trebui sa meditati daca s-a inceput cu simpla distrugere a gardului... Daca s-a distrus aproximativ 75% ganditi-va la un litigiu cuterenul, vecinatatile, sau la un simpla distrugere ce va fi urmata de un furt de folosinta(daca gardul este de lemn)etc.
Cred ca nu mai este nimic de zis...
Succes!
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Martie 2010
Constantin Alexandru Radu, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Termen limita de depunere a plangerii in cazul unui accident rutier? maharvey maharvey pe data de 05.12.2008 am avut un accident soldat cu avarierea ambelor masini. pana la aceasta data politia nu a stabilit nimic. in cate zile pot depne ... (vezi toată discuția)
Plangere la politie, se poate? euthea euthea speta este urmatoarea: [b]1[/b].vecinul a distrus o parte din gardul care delimita proprietatile, [b]2[/b].copacii lui au crengile pe casa mea(sunt plantati ... (vezi toată discuția)
Cod penal distrugere actionare in judecata m1ha1.blogs m1ha1.blogs Am depus o plangere la politie pentru distrugerea proprietatii personale in care am precizat ca ii actionez in judecata pe faptuitori. Am chemat politia la ... (vezi toată discuția)