avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... plata asigurarilor in caz de accident mortal
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

plata asigurarilor in caz de accident mortal

Tot nedumiriti am ramas in privinta platii asupra daunei care ne-a fost provocata fara voie.Deci sa fiu mai explicita:accidentul s-a produs din cauza neadaptarii vitezei de circulatie a autoturismului,care s-a rasucit spre stanga,a patruns pe contrasens unde s-a tamponat cu autoturismul nostru care circula din sens opus.Din accident a rezultat decesul unei persoane,mama conducatorului auto de 19 ani siavarierea celor doua autoturisme.Conducatorii auto nu aveau alcolemie.accidentul rutier face obiectul unei lucrari penale si tanarul este cercetat pentru comiterea infractiunilor prev si ped de art 178 si 184 CP.Tin sa mai precizez ca tanarul de 19 ani si cu permis de profesionist este tocmai fiu de politist in cadrul politiei rutiere.
intrebarile mele sunt:
1.daca nu am fost de vina cu nimic de ce nu ne plateste asigurarea dauna produsa?
2.ca sa primesc banii de la asigurare neaparat trebuie sa ma constitui intr-un proces civil sau oricum voi primi banii de la asigurare la finalizarea procesului?
3.primesc banii cu proces sau fara proces?
4.in cazul fortuit asigurarea mai imi da banii?
Daca se poate va rog sa-raspundeti dupa numarul intrebarilor in ordine.
Va multumesc anticipat.

Cel mai recent răspuns: invmona , utilizator 20:15, 20 Februarie 2011
Buna seara
as vrea sa revin la cazul meu ca sa cer niste explicatii legate de prescrierea faptei penale,adica pt ucidere din culpa si pentru vatamare corporala, cand se intampla aceasta prescriere si daca se prescrie si despagubirea de la asigurari.
Va multumesc!
As mai vrea sa precizez ca accidentul s-a petrecut in 3 ianuarie 2010 si de atunci e liniste si pace in conditiile in care eu nu am cerut altceva decat banii de la asigurari si fara alte pretentii.
Daca doriti sa ma intrebati si alte amanunte astept intrebarea dumneavoastra.
Mai tin sa precizez ca la insistentele partii vinovate asigurarea ne-a aprobat suma de bani ,suma pe care noi am refuzat-o avand frica de a nu cumva sa o restituim inapoi.
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum platesc asigurarile in urma accidentelor cu morti invmona invmona accident in care au fost implicate doua masini:cea vinovata in care a si murit o femei si masina sotului meu ,fara victime.fata masinii este praf,asigurarea am ... (vezi toată discuția)
Parte vatamata accident auto din iunie 2010- nu stiu ce sa mai fac virgilctgil virgilctgil am avut un accident an iunie 2010 am 18 20 zile de la iml sa anceput urmarirea penala a vinovatului si nici pana acum nam fost la vreo instanta Am deschis si ... (vezi toată discuția)
Este culpa comuna de 50% - 50% ? dlozy2012 dlozy2012 In fapt, in noiembrie 2011 conducand autoturismul personal pe un drum national, in intersectia dintr-un sat mi-a iesit brusc in fata un alt autoturism care nu ... (vezi toată discuția)