Buna ziua!
E un aspect pe care eu nu l'am inteles pentru ca nu l'ati mentionat sau poate ca eu l'am omis.
Ati spus ca fetita plange cand doarme la tatal ei. Plange si in momentul in care tatal o ia de langa dv?
E un aspect foarte interesant al problemei dv si de neomis.
Buna ziua!
E un aspect pe care eu nu l'am inteles pentru ca nu l'ati mentionat sau poate ca eu l'am omis.
Ati spus ca fetita plange cand doarme la tatal ei. Plange si in momentul in care tatal o ia de langa dv?
E un aspect foarte interesant al problemei dv si de neomis.
Buna ziua
Da, aceasta este o alta problema delicata cu care ma confrunt...fetita a dezvoltat o teama de tata, una evidenta atat pentru el cat si pentru mama lui....si pentru noi toti...nu pentru ca el s-a fi purtat urat cu ea , dar foloseste in general un ton...si are un timbru vocal...care fetitei ii displace total...!
chiar tatal a recunoscut"fetitei ii e teama de mine", si tot el a promis ca nu o sa ia fetita cu forta la el, ci numai cand "aceasa teama nejustificata va disparea"...
a incalcat aceasta promisiune...ideea e ca ea fuge de tatal ei, e mult mai apropiata de bunica, care e mereu prezenta in intalnirile dintre el si copil...altfel, ar fi imposibil sa o ia....!
Ideea e ca nu plange cand o ia, ea se duce fara tragere de inima spre el, el ii spune pe un ton ferm "vino sa il pupi pe tati"...si pleaca cu ea....
Dar....acolo plange pana vomita, ore in sir...chiar mi-a adus-o acasa intr-o seara ca a fost imposibil sa se inteleaga cu ea....asta se intampla la culcare...
si...ma roaga mereu..."mami, spune-i tu lui tati ca merg la el, ma joc cu el, dar sa ma aduca seara sa dorm cu tine, ca nu vreau sa raman la tatai, nu pot dormi decat cu tine"
mi se rupe inima dar ma simt neputincioasa...nu stiu cum sa procedez...i-am spus fetitei ca tati o iubeste, ca se bucura ca sta si cu el...ca poate sa ma sune, sa vorbim inainte de culcare...dar de neliniste stiu ca nu o scap....
Iar alta "magarie" de-a lui e ca nu ma lasa sa vorbesc cu fetita...cat e la el isi inchide telefonul, si nu pot lua leg cu ea....i-am luat telefon fetitei si i l-am dat la ea cand e cu el...dar el il ascunde....el zice ca e mai bine ca eu sa nu tulbur fata cand e la el....iar eu sunt "distrusa psihic " cand o stiu acolo, si stiu cat ma roaga pana pleaca sa o sun...iar apoi imi reproseaza ca nu am sunat-o....
Faceti cum v-au spus colegii...adunati probe: martori , o sesizare la protectia copilului, o expertiza psihiatrica acolo si promovati actiune de modificare program minor, in sesensul ca sa n-o vada decat in prezenta dvs., o data pe luna
E foartea dureros sa fii in aceasta postura, in care va aflati dv. Eu am trecut prin astea si stiu ce inseamna sa iti ia copilul de la usa si cat sta la el sa se joace pur si simplu cu mintea copilului si sa'l il intoarca impotriva ta.
Daca fetita s'ar manifesta in vreun fel , daca s'ar opune la plecarea cu tatal ei sau macar daca ar plange cand o ia de langa dv, nu va v'a obliga nimeni sa ii dati copilul, ptc ca el nu il poate lua cu forta, in ciuda vointei fetitei, chiar daca aceasta ar fi foarte mica.
Daca s'ar intampla ceva din toate astea , dv trebuie sa aveti martori in momentul in care vine sa ia fetita. El va v'a reclama la politie, inainte de a va da in judecata, dar dv veti avea martori care sa spuna ca fetita nu vrea si nu o va sili nimeni sa plece cu el.
Daca insa nimic din ce v'am spus nu se intampla, stati de vb cu fetita dv, spuneti'i ca atunci cand pleaca la tati , el ii ia telefonul si dv nu mai puteti vorbi cu ea si ca v'a trebui sa doarma la el. Dar ca daca vrea sa doarma cu mami, sa nu mai plece la tati, asta pana veti rezolva cu un alt program de vizita.
Eu am schimbat programul , prin hotarare judecatoreasca , insa dureaza iar copilul e traumatizat psihic.
Ii puteti insa permite sa vada fata doar in prezenta dv, pentru ca micuta sa nu mai planga.
E adevarat ca si tatii au dreptul la vizita, insa au si obligatia sa ofere copilului, atat cat este in grija lor, protectie si ingrijire si nicidecum sa lezeze psihicul micutilor.
Faptul ca ii ia telefonul fetei si micuta ramane cu impresia ca dv nu vreti sa o sunati, duce la indepartarea copilului de dv. De fapt asta vrea el sa o convinga pe fetita ca dv nu o mai vreit , ca nu o sunati, ca nu va mai intereseaza de ea cat timp e plecata la tatal ei si ca cine stie cu ce alceva va ocupati timpul in lipsa micutei.
E un siretlic pe care multi tati il adopta pentru a indeparta copiii de mame.
Fiul meu se intorcea de la taica'su prostit rau de tot de acesta ,in sensul ca ii spunea ca mama lui e o curva , ca si sora lui(cu 11 ani mai mare decat el) e la fel .. ca noi nu il mai iubim ,iar la intrarea in casa copilul incepea sa planga rau de tot.Il intrebam ce are , ce a patit, ce s'a intamplat si'mi raspundea ca nu stie de ce plange si nu se oprea din plans. De fapt nu spunea de ce plange pentru ca era avertizat de taica'su. Mai rau, taica'su spunea ca baiatul plange cand se intoarce la mine pentru ca nu vrea la mine. Dar toata scena se petrecea doar dupa ce pleca taica'su, nicidecum in prezenta lui.
ganditi'va bine cum procedati ,nu stati pe ganduri ca se isca alte scandaluri ,asa cum spuneti ca vreti sa evitati, ganditi'va doar la binele fetitei, la faptul ca taica'su se joaca cu mintea sa de copil. Mai tarziu, aceasta va avea de suferit din pricina lui taica'su.
Fata mea ,in varsta de 17 ani, acum face sedinte la psiholog din cauza lui taica'su
Trebuie sa solicitati in scris sprijinul DGASPC-ului de care apartineti teritorial, explicand situatia.Depuneti cererea cu nr. de inregistrare, treceti toatele datele dvs. de contact.Cereti consiliere si sprijin in aceasta problema si cu siguranta veti primi.
Buna ziua
Va rog mult sa ma sfatuiti care ar trebui sa fie primul pas....cu aceasta cerere....!
multumesc mult