avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... vecinul ma inunda
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

vecinul ma inunda

buna seara!
- am o problema mai veche cu vecinul de la et 1 care ma inunda in mod constant si nu vrea sa isi rezolve problema spunand ca nu este de la el
- am discutat si cu administratorul dar fara succes
- am pus plangere si la politie sperand ca o sa se rezolve, dar dosarul ( cu poze) sta la ei de mai bine de 2 luni
- stiu sigura ca e de la el, deoarece atunci cand nu este acasa vreo 3 zile incepe sa se usuce.
alta problema este ca la el nu e vizibila scurgerea , ma gandesc ca e din perete ( exact de sul WC),
ce as mai putea sa fac ca sa rezolv ?
- va rog sa imi raspundeti!!!:((
Cel mai recent răspuns: Adriana Biliboaca , utilizator 19:50, 1 Iulie 2024
Puteti incheia polita de asigurare locuinta numai in situatia inexistentei de pagube,
Desfasurati succesiunea mentionata si dupa asigurarea depistarii si indepartarii cauzei inundatiilor,puteti incheia polita de asigurarea locuinta,care va asigura protectia in caz ca se repeta situatia .
Daca nu va intelegeti in niciun fel cu vecinul, puteti apela la o procedura judiciara de urgenta numita ordonanta presedintiala. Nu se judeca nimic pe fond (de ex cine e vinovat, despagubiri), ci doar se stabilesc faptele: curge de la vecinul de sus, si masurile necesare pentru a nu se agrava prejudiciul: reperatia facuta de vecin. Desigur, ordonanta presedintiala se va judeca in contradictoriu cu vecinul de sus.
-ce se poate face in cazul in care vecinul cu problema mai are si o datorie la asociatie de 9 mii si ceva lei ( 90 si ceva de milioane in lei vechi)?
- lucru amintit de mine la asociatie, spunandumi-se ca asta nu e treaba mea.
- exista si niste legi care pot sanctiona intr-un fel proprietarul de catre ceilalti locatari in cazul in care asociatia nu face nimic ca sa recupereze acsti bani?
- asociatia nu are obligatia sa faca ceva in privinta asta?

Acum, deh! Nu stiu ce legatura are inundatia cu restanta omului, dar va spun ca nu vi se poate raspunde ca nu va intereseaza restanta vecinului pentru ca, presupun, sunteti proprietar, membru al asociatiei respective, iar actele si modul in care actioneaza conducerea asociatiei va priveste in cel mai deplin mod.

Iata ce spune Legea 230/2007 legea infiintarii, organizarii si functionarii asociatiilor de proprietari. in aceasta privinta:
Art. 46. - Toti proprietarii au obligatia sa plateasca lunar, conform listei de plata a cheltuielilor asociatiei de proprietari, in avans sau pe baza facturilor emise de furnizori, cota de contributie ce le revine la cheltuielile asociatiei de proprietari, inclusiv cele aferente fondurilor din asociatia de proprietari.
.................
Art. 49. - (1) Asociatia de proprietari poate stabili un sistem propriu de penalizari pentru orice suma cu titlu de restanta, afisata pe lista de plata. Penalizarile nu vor fi mai mari de 0,2% pentru fiecare zi de intarziere si se vor aplica numai dupa o perioada de 30 de zile care depaseste termenul stabilit pentru plata, fara ca suma penalizarilor sa poata depasi suma la care s-au aplicat.
(2) Termenul de plata a cotelor de contributie la cheltuielile asociatiei de proprietari, afisate pe lista lunara de plata, este de maximum 20 de zile calendaristice.
(3) Sumele rezultate din aplicarea penalitatilor de intarziere vor face obiectul fondului de penalitati al asociatiei de proprietari si se vor utiliza numai pentru plata penalizarilor impuse asociatiei de proprietari de catre terti si pentru cheltuieli cu reparatiile asupra proprietatii comune sau alte cheltuieli de natura administrativa.
Art. 50. - (1) Asociatia de proprietari are dreptul de a actiona in justitie pe orice proprietar care se face vinovat de neplata cotelor de contributie la cheltuielile asociatiei de proprietari mai mult de 90 de zile de la termenul stabilit.
(2) Actiunea asociatiei de proprietari este scutita de taxa de timbru.
(3) Sentinta data in favoarea asociatiei de proprietari, pentru sumele datorate de oricare proprietar, poate fi pusa in aplicare pentru acoperirea datoriilor prin orice modalitate permisa de Codul de procedura civila.
Art. 51. - (1) Asociatia de proprietari are un privilegiu imobiliar cu rang prioritar asupra apartamentelor si altor spatii proprietati individuale ale proprietarilor din condominiu, precum si un privilegiu asupra tuturor bunurilor mobile ale acestora, pentru sumele datorate cu titlu de cota de contributie la cheltuielile asociatiei de proprietari, dupa cheltuielile de judecata datorate tuturor creditorilor in interesul carora au fost facute.
(2) Privilegiul se inscrie in registrul de publicitate imobiliara al judecatoriei, la cererea presedintelui asociatiei de proprietari, pe baza extraselor de pe ultima lista lunara de plata a cotelor de contributie din care rezulta suma datorata cu titlu de restanta. Privilegiul se radiaza la cererea presedintelui asociatiei de proprietari sau a proprietarului, pe baza chitantei ori a altui inscris prin care asociatia confirma plata sumei datorate.
(3) Operatiunile de publicitate imobiliara privitoare la privilegiul prevazut la alin. (1) si (2) sunt scutite de taxa de timbru.
aceeasi problema o am si eu, si nu gasesc nici o rezolvare cel care ma inunda nici nu vrea sa vb cu mine cea de la asociatie o doare undeva si mai ales de legi iar cei de la primaria ma indruma la ea.......... cel care ma inunda este plecat mai mereu din tara si cand il prind acasa nu ajung la nici o intelegere cu el ma ignora. chear nu stiu ce sa mai fac sunt disperat. singura solutie cred ca este sa i dau in judecata dar problema este ca e plecat mai mereu in strainatate. m am mai gandit sa fac curatenie in baie si sa fac asigurare dar nu vreau ca asiguratorii sa mi deie bani pe daune si sa repar tot eu vreau sa o oblige pe ea sa si repare si daca va fi cazu sa o deie in judecata se poate asa? va rog ajutati ma dati mi niste sfaturi din cate am citit va spun ca nu rezolv nimic nici cu asociatia nici cu cei care ma inunda. multumesc

Alte discuții în legătură

Cum actionam impotriva vecinilor care ne inunda si nu pot fi contactati (nu se lasa contactati)? butiic butiic Buna ziua, As dori sa stiu care ar fi pasii pentru a solutiona o problema cu un vecin care ne inunda in mod constant, stricand un perete al apartamentului ... (vezi toată discuția)
Inundat de vecini savuanamaria savuanamaria Buna seara, am si eu cateva probleme pe care nu le stiu rezolvarea, si anume: -vecinii de deasupra mea ma inunda in baie in continuu, si spun vecinii pentru ... (vezi toată discuția)
Tevi fisurate la subsol,subsol cu apa,incotro? ContSters84764 ContSters84764 Buna ziua! Am cumparat de curand un apartament la parter ;dupa o luna am constatat ca la subsolul blocului se afla ``leopardul`` ;ce e de facut si cui ar ... (vezi toată discuția)