avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Motiv retragere asociat SRL
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Motiv retragere asociat SRL

Buna ziua. Am inteles ca in cazul unei actiuni in Instanta prin care se solicita retragerea unui asociat dintr-un SRL trebuie ca motivatia sa fie una temeinica. Discutiile contradictorii, scandalurile si neintelegerile diverse dintre asociati sunt motive frivole si de aceea va intreb daca faptul ca eu m-am angajat la o firma ce imi impune sa nu fiu asociat in alte firme cu obiect de activitate asemanator poate fi considerat motiv temeinic de retragere a mea din SRL-ul unde sunt asociat. Mentionez ca despre o cesiune nu se pune problema din motive foarte obiective. Multumesc anticipat pentru sfaturi.
Daca nu veti dovedi existenta gravelor neintelegeri dintre asociati actiunea urmeaza a fi respinsa.
Parerea mea este ca trebuie sa consultati un avocat mai inainte de a deschide procesul.
Daca va permiteti sa si angajati avocat, ar fi si mai bine, intrucat trebuie facuta o anumita probatiune si este posibil sa nu va descurcati singur.
Daca partea adversa este de acord nu mai ajungeti la judecata.
Mai inainte de proces este recomandabil sa platiti un avocat care sa discute si cu partea adversa pentru a intelege exact care este problema.

avocat Claudiu Lascoschi
Ultima modificare: Vineri, 19 Martie 2010
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Formulati cerera si faceti dovezi in sensul ca nu mai puteti indeplini calitatea de asociat , din motive temeinice , in speta contractul dvs. de munca ce contine aceea clauza.Sincer, nu cred ca sunt probleme .
Cea mai buna metoda?
Cearta-te cu asociatul in instanta la fiecare termen.
Judecatorul va pronunta, fie retragerea ta (daca asociatul este de acord), fie dizolvarea (retragerea tuturor, daca asociatul nu este de acord).

Rezultatul este acelasi. Se va face o evaluarea a intregului activ al societatii si vei primi un procent egal cu capitalul detinut.

Alberto Kurtyan
Eu i-as notifica si le-as spune, pe scurt: in ziua de... sa ne intalnim sa vedem daca:
1. ma car din societate cu acordul vorstru;
2. rezolvam problemele aparute intre noi, asociatii, anume: aia, aialalta si ce mai e;
3. solicit in instanta ori retragerea mea ori, mai rau, dizolvarea societatii asa incat ramanem toti fara sa mai fim asociati.

Nu poate sa fie nimic rau din treaba asta, se poate face si sub forma de convocare la adunare extraordinara (daca permite actul constitutiv) sau de conciliere a diferendelor aparute intre asociati.
Indiferent daca vin sau daca nu, procesul-verbal va va folosi cu mare putere de proba in instanta. In fapt, va puteti asigura in parte probatoriul...
Mai arata si buna dv. credinta in raport cu ceilalti asociati, adica le-ati dat sanse... si daca nu duce la acceptul lor, duce la admiterea actiunii, spun eu.
Sau macar e un pas spre asta.

Si poate se sperie si ceilalti asociati si va intelegeti cum sa plecati, asa ca sa fie mai rapida si mai ieftina plecarea. :D
Succes!
Mai este o situatie: vanzarea capitalului social.
1 se face o oferta asociatilor, in scris se asteapta 30 de zile, dupa care:
2 se vand partile sociale altuia din afara.
Singurii care sunt limitati la a avea 2 surse de venit, firme samd sunt cei din puterea judecatoreasca, executiva, armata, m-ati inteles? Dupa mine, clauza contractuala cu neconcurenta la firma unde sunteti angajat, este una cat se poate de abuziva daca nu este recompensata financiar, prin act aditional la contractul de munca, prevazuta expres, lunar. O zi excelenta!

Alte discuții în legătură

Excludere asociat Septimiu Bujgoi Septimiu Bujgoi buna ziua. ma confrunt cu o situatie oarecum generala, insa nu prea stiu ce sa fac. intr-un srl sunt trei asociati fiecare cu cota egala de actiuni. toti au ... (vezi toată discuția)
Retragerea unui asociat din srl felicity2001ro felicity2001ro Buna ziua, Cazul este in felul urmator: 3 asociati, dintre care unul este ales ca si administrator (are si 50%, ceilalti 2 asociati au cate 25 % ... (vezi toată discuția)
Retragere asociat alinuta05 alinuta05 on cazul unui srl cu 2 asociati(50-50) , doresc sa ma retrag din societate insa celalalt nu e de caord sa mi preia partile.Pot face acest lucru la reg com sau ... (vezi toată discuția)