avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 912 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Acte aditionale la ITM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Acte aditionale la ITM

Firma la care lucrez nu a facut act aditional sau decizie de marire salar, atunci cand s-au marit salariile ca urmare a cresterii salariului minim pe economie.
Un angajat are nevoie de o copie dupa cartea de munca actualizata, pentru a contracta un credit la banca. Dar nefiind depuse acte la Itm, in cartea de munca nu ii vor aparea majorarile salariale. Chiar daca poate dovedi salarul sau cu statul de plata vizat de itm si semnat de angajat, banca ii cere copie dupa cartea de munca.
Se pot face acte aditionale sau decizii, cu data majorarii salariului si se pot depune la ITM in prezent?
Sau cum se poate trece in cartea de munca salariul majorat, cel actual?
Cel mai recent răspuns: CLASOR CONSULT , Consilier juridic 10:16, 19 Martie 2010
Se pot face actele aditionale de majorare a salariului .. daca pe statul de plata apare cu salariul marit fara a i se facut actul de majorare, atunci puteti scapa si cu avertisment.
freeelis a scris:

Se pot face actele aditionale de majorare a salariului .. daca pe statul de plata apare cu salariul marit fara a i se facut actul de majorare, atunci puteti scapa si cu avertisment.

Parerea mea este ca nu are rost sa faca mai multe acte aditionale de marire a salariului, pentru ca si asa este in culpa cu nedepunerea lor. În acest caz eu recomand sa intocmeasca decizie colectiva de majorare a salariului minim ... ;)
In cazul in care firma nu depune actele aditionale, cum se poate evidentia in carta de munca marirea de salar? O pot face cei de la ITM pe baza statelor de plata depuse lunar la ei?
Termenul de depunere a actelor aditionale este de 5 zile de la perfectarea acestora. Prin urmare, daca sunt intocmite azi, nu se aplica amenda intrucat termenul curge de la perfectarea acestora.
Ultima majorare de salar a avut loc la 01.04.2009. Daca se depune un act aditional cu data de azi, ce apare in cartea de munca?

Alte discuții în legătură

Decizie la itm? florentyna florentyna am si eu o intrebare: societatea unde lucrez isi tine singura cartile de munca. am in decembrie o crestere salariala pt un angajat. am depus declaratiile la ... (vezi toată discuția)
Anexa la cim referitoare la service 24h romeo3108ro romeo3108ro anexele la CIM in care se specifica ca se primesc anumite sume de bani in urma prestarii unor servicii gen service 24 H trebuiesc inregistrate la ... (vezi toată discuția)
Modificare salariu in cartea de munca ramona_stoenescu@yahoo.com ramona_stoenescu@yahoo.com Buna ziua! Am fost angajata la 01.10.2008 cu Conventia 80, incadrare tineri absolventi cu salariul de incadrare de 1080 RON. La 01.01.2009 s-a facut majorarea ... (vezi toată discuția)