Exact, din mai pana in noiembrie dosarul de partaj (care era comun cu cel de divort) a asteptat divortul...probabil se stia ca trebuiau introdusi cei 3 %, se stia si de greva, etc.
Marea problema este ca majoritatea bunurilor proprii au fost transformate in bunuri comune prin utilizarea banilor obtinuti din bunurile proprii.
Acum cred ca am inteles la ce se refera judecatorul...el ignora bunurile proprii si vrea sa i se precizeze ce procent cere partea reclamanta...
Da, partea parata (nu reclamantul...asa cum era normal) a platit taxa de timbru pentru ce a cerut din bunurile comune...motivatia judecatorului fiind aceea ca paratul a cerut mai mult de 50 %...
Ma intreb acum...ce se va intampla cand partea reclamanta va cere sa zicem...90 % din bunurile comune...sa nu se mai complice cu bunurile proprii...oricum dovezi are ca din banii din bunurile proprii s-au achizitionat bunurile comune...
Am inteles ca nu se pot achita taxe judiciare de timbru pentru acelasi dosar de catre ambele parti...
Cum va proceda judecatorul ?...va pune partea reclamanta sa plateasca si ea taxe judiciare de timbru si...ii va returna taxa judiciara de timbru deja platita...partii parate ?
Multumesc.
Sa deschideti alt proces si sa o luati de la capat.
Vorbiti cu avocatul dvs.
El trebuie sa va lamureasca si sa se lamureasca si el.
avocat Claudiu Lascoschi
Nu ne intelegem deloc, nu? Daca asa va ascultati si avocatul, mare minune ar fi tocmai sa intelegeti ceva.
Deci: toti oamenii care reclama un dfrept in instanta (adica cer ceva, orice) se cheama reclamanti. Toti cei care cer ceva vor timbra.
Daca eu va cer ceva dv. ma chem reclamant; daca dv. raspundeti la cererea asta cerand si dv. ceva... va chemati tot reclamant. Deci eu ma voi numi reclamant-parat si dv. parat-reclamant.
Ambii vom timbra, dar numai in calitatea noastra de reclamanti.
Deci paratul din dosarul dv. e, de fapt, reclamant, odata ce a cerut ceva.
De asemenea revin cu privire la bunurile proprii: ele nu se transforma in bunuri comune, ci se duc in alt bun care este si el propriu la randul sau.
Inca o data, nu inteleg de ce avocatul a asteptat pe partea cu divortul pana acum, de ce nu s-au clarificat lucrurile, cotele, bunurile si taxele de timbru pana acum.
Iar daca dupa atata timp cererea nu cuprinde elemente esentiale, poate ca e o problema cu redactarea ei... Schimbati redactorul!
Nu e normal sa stam cu o cerere 6 luni in care sa nu se intample nimic; dv. n-ati intrebat avocatul: dom'le, de ce despre partaj nu se spune nimic? nu se face ceva? O expertiza, o evaluare, o maslina?
Observ ca toata lumea a stat in repaos total, ati cam lasat dosarul mai deoparte sau cum?
Vai si-amar!
:offtopic: Nu mai redactati mesaje consecutive, cu atat mai mult cu cat sunteti familiarizat cu editarea mesajelor; daca vreti sa adaugati ceva, editati mesajul anterior, nu postati imediat sub el altul.
Multumesc pentru intelegere.
De principiu.., de obicei...reclamantul plateste taxa de timbru la pretentia invocata.
In cazul partajului..daca partile nu isi contesta cotele ..plateste reclamantul si la sfarsitul procesului instanta, la cererea reclamantului...il va obliga si pe parat la 1/2 din cheltueili.
Daca insa se contesta cota iar paratul solicita (prin cerere reconventionala) o cota mai mare din bunurile ce urmeaza a se face partajul....va fi obligat sa timbreze la valoarea acestei cote.
Indosarul dvs. cred ca s-au creat confuzii cu privire la incadrarea bunurilor daca au fost bunuri proprii sau bunuri comune.
Una din parti cred ca a sustinut ca majoritatea bunurilor ar fi proprii iar cealalta ca majoritatea bunurilor ar fi comune. Acesta este si motivul pentru care instanta a obligat si paratul la plata taxei de timbru.., respectiv ca si el avea o pretentie aparte, in neconcordanta cu reclamantul....motiv pentru care a trebuit sa plateasca.
Radule, daca paratul face cerere reconventionala inseamna ca nu ramane parat, ci devine si el reclamant.
E o actiun e prin care cere sa se constante, de fapt, ca acele bunuri ii apartin si lui... sau invers, ca nu ii apartin si reclamantului.
In ambele cazuri, el solicita o parte din acele bunuri sau chiar integral, deci e reclamant, deci plateste taxa de timbru.