avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Reclamatie notar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Reclamatie notar

Buna ziua,

Am incheiat un contract de vanzare cumparare a unui apartament, am fost la notar am semnat toate actele, problema a aparut in momentul in care am descoperit ca are datorii la intretinere si la electrica.
Cand a fost semnat contractul nu a fost ceruta nici o hartie de la asociatie sau d ela electrica prin care sa arate c anu are datorii.
Am mers la notar sa il intreb de ce nu a cerut aceste acte, si acesta a zis ca nu trebuia sa le ceara el.
Ce pot sa fac acuma cu aceste datorii???
Asociatia ma someaza sa le platesc, electrica imi spune ca vine sa imi taie curentul daca nu le platesc, iar notarul zice ca nu il intereseaza c anu e treba lui, de proprietar nici nu mai reusesc sa dau.
Pot sa fac o reclamatie notarului?Unde pot sa o fac si ce trebuie sa fac in acest sens?
Notarul este obligat, prin lege, sa ceara adevarinta de la asociatie si de la electrica???

Multumesc
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 15:08, 24 Martie 2010
Nu, problema pe care ati deschis-o initial privea doar restanta la apartament.
Orice alte datorii ale vechiului proprietar care nu privesc apartamentul sau functionalitatea lui sunt ale lui, sunt contracte semnate de persoana cu CI, cu CNP...deci stati linistit!
Probabil va mai primi mult timp corespondenta la vechea adresa, acum adresa Dv. dar ignorati aceasta corespondenta!
Sunt ale lui si ale... bunurilor lui! :))
Elga, intr-o diligenta normala ar trebui sa verifici actele din spatele unui titlu de proprietate, asa cum elementele esentiale de nulitate absoluta si de drept ar trebui mentionate expres in contract ca au fost indeplinite, depasite, parcurse etc.
Eu am facut numai si numai contracte de vanzare cu mentiunea adeverintei de la asociatie si, sincer, am vazut "modele" notariale actualizate cu dispozitia cu pricina, atat.
Nu am vazut notar inca ce sa nu ceara si sa mentioneze adeverinta asa cum mentioneaza si extrasul pentru autentificare...
Sigur, fiecare face dupa cum doreste...
Ultima modificare: Marți, 23 Martie 2010
Cabinet de avocat Liliana Grădinaru, Avocat
Pana la urma unde trebuie sa ii fac plangere notarului?Si ce poate sa pateasca?
Incepeti de-aici
[ link extern ] /

............ dar mai cititi inca o data tot topicul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restantele la asociatie ale fostului proprietar bumbu bumbu Buna ziua , am si eu o intrebare la dvs, daca ma puteti ajuta . In luna decembrie 2012 am achizitionat un apartament , in momentul semnarii contractului de ... (vezi toată discuția)
Apartament vandut cu datorii la intretinere cris_nedelcovici cris_nedelcovici Avem urmatoarea situatie: In luna februarie se cere adeverinta - nu erau restante la acea data. In 15 aprilie, in contractul de vanzare-cumparare se ... (vezi toată discuția)
Recuperare restante intretinere de la fost proprietar mariacoman mariacoman doresc un sfat. am cumparat o garsoniera. de la data precontractului pana la data semnarii contractului definitiv au trecut 2 luni din motive juridice. la ... (vezi toată discuția)