Va rog sa imi spuneti daca un contract de intretinere poate fi anulat in conditiile in care intretinatorul nu isi indeplineste obligatiile ce ii revin in contract ?
Mentionez urmatoarele :
-contractul s-a facut la notar
-contine uzuftuctul viager
-mentiunea de intretinere(fara detalii)
-evaluare intretinere 16700 lei-data 27.11.2007
Nemultumiri din partea intretinutei : nu primeste nimic-bani,alimente,intretinere,medicamente,etc.
Buna ziua imi cer scuze am o intrebare , in mom in care achizitionezi un teren si o casa ( veche ) cel care iti vinde are un ctr de vanzare cump cu clauza de intretinere ( si nu stiu sigur daca este si cu uzufruct viager , sunt 60% convinsa ) toate indatoriile lui devin obligatiile tale ?
Lovindu-ma acum de o problema ...mi-am adus aminte ca acum cativa ani am achizitionat un teren+ casa si stiu ca respectiva care mi-a vandut avea un ctr de vanz-cum cu clauza de intretinere si cum am zis nu sunt sigura daca si cu uzufruct viager . Am facut toate actele la notar si stiu ca atunci notarul mi-a spus ca obligatiile si le pastreaza cel care vinde si ca eu sunt propietar in regula .
Sper sa nu intampin vreo problema .....v-as fii recunoscatoare daca mi-ati spune daca este posibil acest lucru ( parca tin minte ca s-ar mai fi facut un act in care se specifica ca respectiva isi pastreaza in continuare obligatiile fata de batrana ) .
Avea dreptul sa vanda acel teren + casa ?
Multumesc
Daca se poate sa imi explicati ce inseamna urmatoarea fraza din contractul de intretinere ,citez :
Noi , partile contractante evaluam prezenta intretinere la suma de 16700 lei .
Valoarea cladirilor si terenului ?
Valoarea estimativa a cheltuielilor pe care le suporta intretinatorul pe durata vietii intretinutei ?
Ce inseamna ?
Buna ziua ..Multumesc dle rosulescu pt ras , ce ati vrut sa spuneti cu asta ?: ''u aveti de ce sa va faceti griji. ''
Din mesajul dvs eu am inteles ca cel care mi-a vandut daca avea ctr v/c cu clauza m-a vandut doar propietatea nu si obligatiile , adica respectivul il va ingrijii pe cel de la care a obtinut propietatea cu clauza de intretinere pana la deces , nu?