avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 623 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Penalizari asociatii locatari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Penalizari asociatii locatari

locuiesc intr-un bloc unde asociatia este de locatari nu de proprietari,intreabarea mea este : au statutul juridic sa aplice penalizari de 0,2 % rau platnicilor ?.Din cate am citit in legea 230/2007 nu am vazut din pacate nici o referire la asociatiile de locatari si modul de aplicare a penalizarilor de catre acestea.Va multumesc pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 10:47, 23 Martie 2010
Aveti dreptate @Adam Grecu, modelul de liste este total depasit. Eu am vazut si la alte blocuri prin care am intrat niste modele destul de bune pentru aceste liste, care explicau, unele mai pe scurt, altele mai pe larg, dupa cum aveau spatiu pe hartie sau pe avizier, despre cheltuieli. Aspectul era elegant si se vedea cat de colo ca sunt calculate cu computerul, nu numai scrise.
Dar am vazut si bloc unde inca mai erau scrise cu pixul...si vreau sa va spun ca era un bloc din zona "de lux", in care tabel, Dumnezeu stie, daca erau calculele bine facute! (?).
Si aveti dreptate cu aceste explicatii pe care vin locatarii sa le ceara.
Oricat le-ai scrie pe tabel, pana nu are o convorbire personala cu administratorul ...nici nu citeste ce-i in lista. Ce sa mai zic de afisarea pe toate geamurile posibile a copiilor de la facturi!!!! Asta chiar e o nebunie curata! Intri in bloc si dai de hartii lipite peste tot pe care, evident, nu le citeste mai nimeni sau mai bine zis nu le citesc cei cu care te trezesti ca vin cu o falca-n cer si una-n pamant "ca de ce e asa mult de plata la gaz?", ca si cum in alte ierni era mai putin!
Eu sunt de parere ca pe avizier trebuie sa existe lista de plata, un centralizator din care oricine sa vada si sa socoteasca, daca are chef si o lista de reguli administrative: cat e penalizarea, de la ce data incepe, cat si cum se plateste fond de rulment, cat fond de reparatii, o situatie centralizata a fondului de reparatii (soldul precedent, ce incasari s-au facut in luna trecuta, ce dobanzi s-au incasat, ce comisioane s-au platit, ce penalizari s-au incasat de la locatari, ce restante sunt de platit la acest fond, ce s-a cheltuit si pe ce anume ......din acest fond).
Daca nu e suficient si vrea omul sa stie mai mult, atunci ca administrator ai datoria sa-l informezi, fie pe loc, fie ii ceri un timp de ragaz sa te documentezi si ii faci o informare scrisa sau verbala.
Deci, dincolo de reguli impuse prin lege, se cere si un comportament civilizat atat din partea administratorului, cat si din partea locatarilor. Inceputul trebuie facut, categoric, de administrator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul penalizari adriandanciu90 adriandanciu90 Buna seara. Daca prin adunarea generala s-a stabilit un procent de 0,1% pe zi de intarziere incepand cu prima zi de dupa expirarea celor 50 de zile de la ... (vezi toată discuția)
Penalizari restanta afisata pe lista de plata LocatarB LocatarB Care sunt consecintele Legii 246/30.06.2009 asupra sistemului propriu de penalizari prevazut de art.49 din Legea 230/2007 la asociatiile de proprietari? (vezi toată discuția)
Penalizări cornel1592 cornel1592 Este legal : - se calculeze şi să se incaseze penalizări de întârziere, având în vedere faptul că distribuitorii ... (vezi toată discuția)