In ultimile 24 de luni am lucrat cu program partial, de 4 ore / zi ; am inregistrat cererea de acordare a indemnizatiei de somaj la AJOFM in termenul de 30 de zile prevazut la art. 38 alin 2 din legea 76/2002; AJOFM mi-a respins dreptul la indemnizatie de somaj pretinzand ca nu indeplinesc stagiul minim de cotizare si motivand cu prevederile art. 34 alin. 1 , si anume astfel: ca stagiul de cotizare se stabileste de la data inregistrarii cererii. Prin urmare -in interpretarea dansilor- ca sa beneficiez de indemnizatie de somaj ar fi trebuit sa depun cererea (si dosarul comp-let, evident) a doua zi dupa incetarea raporturilor de munca.
Mi se pare absurda o asemenea interpretare a art. 34 , cu ignorarea prevederilor art 38 , avand in vedere ca este imposibil sa ai dosarul complet a doua zi dupa incetarea raporturilor de munca: ITM elibereaza Carnetul de Munca abia dupa incetarea efectiva a raporturilor de munca ; organele financiare elibereaza adeverintza de venituri nu in momentul solicitarii ci dupa minimum 2 zile;
puteti va rog sa-mi spuneti cum pot ataca in Contencios dispozitia AJOFM , atata vreme cat art. 34 din Legea 76/2002 mentioneaza ca reper al calcularii stagiuluide cotizare , data inregistrarii cererii ?
In opinia mea, prevederile art. 34 si cele ale art. 38 sunt contradictorii; dar eu nu sunt avocat si nici judecator, asa ca: ce ma sfatuiti sa fac ?
oricum consider ca angajatii ajofm au abuzat in ceea ce priveste interpretarea legii
atata timp cat in lege se precizeaza ca 12 luni in ultimele 24 luni premergatoare depunerii cererii fara sa se precizeze ca este valabil pt 8 ore angajatii ajofm nu au dreptul sa interpreteze ca pt.cei cu patru ore cele 12 luni se transforma in 24luni.in acelasi timp media veniturilor se calculeaza pe 12 luni iar persoana beneficiaza de 6 luni somaj.deci o penalizez de doua ori la stagiu si la venit
Parerile sunt impartite, ori AJOFM aplica legea dupa cum au ei chef, ba fostul angajator e vinovat pt ca trebuia sa ma informeze asupra situatiei si sa-mi dea documentele in regim de urgenta pentru a depune dosarul complet in ziua incetarii CIM. Ce este de facut? Pe cine tragem de maneca? Pe fostul angajator sau pe AJOFM?
Dosar somaj
livisor27
am fost angajat in perioadele,16-08-2012 pana la 16-12-2012(4 luni),10-04-2013 pana la 21-07-2013(3 luni si 11 zile),iar a treia perioada 01-dec-2013 pana la ... (vezi toată discuția)
Termene somaj
nadia.berar
Va rog sa ma lamuriti intr-o privinta!
Am lucrat cu 1/2 norma si mi s-a redus postul.Cand m-am prezentat la somaj dupa 4 zile, mi s-a spus ca daca nu am venit ... (vezi toată discuția)