Am un prieten care se afla intr-o situatie mai delicata care suna cam asa:
Acum 3 ani si-a deschis o firma toate bune si frumoase pana acum de curand cand afacerea nu a mai mers a inceput sa stranga penalitati la plata impozitului si a CAS-ului care stim ca este infractiune, a suspendat activitatae firmei, pe situl Anaf apare ca este in procedura de executare silita, lui ii este frica sa nu i se intocmeasca dosar penal pentru retinerea la sursa a Cas-ului si sa fie trimis in judecata.
Este posibil sa i se intocmeasca dosar penal, sa fie trimis in judecata daca el nu se prezinta sub nici o forma la audiere la declaratii, pentru ca nu este din Bucuresti si are domicililul la o ruda care este plecata in Statele Unite iar daca vin citatiile nu va lua la cunostinta de ele, ce se poate intampala in cel mai rau caz?
Dacă nu achita tot prejudiciul va fi trimis în judecată.
Si daca achita prejudiciul se p9ate face trimitere în judecată.
Legea nu este în sensul că cineva sa poata comite infracțiuni si sa scape de pedeapsă ca achita prejudiciul.
Dacă are atitudine sicanatoare si supăra organul judiciar va fi trimis în judecată.Depinde si cat este cuantumul prejudiciului.
Nu merge sa dai 10 lei...si sa scapi de pedeapsă...
Nu derutați oamenii...
Delapidare
jwl
Buna ziua,
Sunt cercetata pentru delapidare in suma de 260.000 lei la o banca. Precizez ca m-am autodenuntat la institutia la care am lucrat , am recunoscut ... (vezi toată discuția)