avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Fostul sot sta in concubinaj in casa noastra aflata in ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Fostul sot sta in concubinaj in casa noastra aflata in partaj. O pot evacua pe concubina? Sau pe amandoi ?

Buna ziua
Va rog sa ma ajutati cu o problema.
Fostul meu sot sta in concubinaj in casa familiala construita impreuna in timpul casniciei noastre. Noi am divortat in drept pe 10 nov 2009. In fapt, eu, din data de 7 oct 2009 nu mai stau in acea casa, din cauza ca ma ameninta ca ma da afara din casa, ca imi ia curentul, apa, gazul, ma ameninta verbal. Eu inainte fusesem tratata de depresie. Am plecat din data mentionata mai sus.
Terenul pe care este edificata casa familiala a fost al fostului sot inainte de casatorie. Dar casa construita in timpul casatoriei. Partajul este pe rol. Am obtinut si drept de superficie asupra terenului. De cel putin o luna, el sta in concubinaj cu o femeie, in casa construita impreuna , din care eu inca nu sunt despagubita. Ba mai mult, nu m-a lasat sa imi aduc nici mobila din casa.
Ce pot eu sa fac cu aceasta femeie ? Pt ca imi deterioreaza bunurile din casa; mobila primita zestre, absolut tot!
Pot cere evacuarea ei ? Sau al lor? Ca sa nu uzeze bunurile nimeni din casa, pana voi fi despagubita. Daca nu am voie sa stau eu, sa nu stea nimeni !
Va multumesc pt intelegere!
Cel mai recent răspuns: RADU SAVALACHE , Avocat 20:22, 26 Martie 2010
trebuia sa va fi impartit bunurile mobile pana sa plecati.
cred ca mai bine asteptati sa se termine partajul.
puteti cere in instanta reintegrarea in domiciliul comun, daca nu aveti unde locui, dar pt sanatatea dvs, nu va sfatuiesc..
gi-jane a scris:

trebuia sa va fi impartit bunurile mobile pana sa plecati.
cred ca mai bine asteptati sa se termine partajul.
puteti cere in instanta reintegrarea in domiciliul comun, daca nu aveti unde locui, dar pt sanatatea dvs, nu va sfatuiesc..

Daca aveam cu cine le imparti,nu ajungeam la judecatorie ...
Pana nu se solutioneaza partajul in favoare a dvs. nu aveti cum s-o evacuati , deoarece comunitatea de bunuri este indivizibila pana la solutionarea partajului ..prin urmare nu exista 2 camere ale mele , doua ale tale...

in schimb puteti sa faceti diverse lucruri...legale ...nu v-a spus avocatul?;)

aveti si drepturi...nu doar obligatii.sa introduceti pe cineva in spatiu, etc.
In mod normal nu poate locui o alta persoana in casa incare sunteti coproprietara, fara acordul dvs. Asa cum dvs. normal nu ati putea aduce pe altcineva sa locuiasca cu dvs. fara acordul fostului sot.
Sigur ca puteti sa formulatio plangere la politistul de proximitate si sa reclamati ca o persoana straina locuieste in casa dvs. si fara acordul dvs. Va trebuie un martor care sa ateste ca aceasta locuieste , consecutiv,de cel putin 1 saptamana acolo si politistul va lua masura sanctionarii atat a fostului sot cat si a locatarei clandestine.

Eu va recomand sa va luati si dvs. un partener si sa locuiti acolo...sau de ce nu, sa vina mama si tatal dvs. si sa locuiti impreuna pana vi se plateste sulta si se impart bunurile mobile.

Daca bunurile mobile (mobila si ce mai aveti dvs. si la care detineti acte) sunt bunuri proprii (zestrea) puteti sa incercati sa le luati in lipsa sotului si in prezenta unui martor asistent care sa nu fie ruda cu dvs. incheind un proces-verbal in care sa fie cuprinse bunurile ridicate, eventual sa fie si fotografiate. Nu va poate acuza de furt pentru ca bunurile sunt luate cu drept. (avand acte de provenienta pe numele dvs, luate inainte de casatorie sau primite in nume personal.
Chiar puteti sa chemati politia sa fie de fata cand ridicati bunurile sa se invoce de fostul ca ati luat ceva ce-i apartine sau este un bun comun.
Daca luati un bun comun va poate acuza de furt.
Mult curaj daca vreti sa nu va fie distruse bunurile.

buna ziua,
nu puteti face absolut nimic atata timp cat nu aveti o hotarare definitiva si irevocabila in ceea ce priveste partajul.
faptul ca va uzeaza bunurile personale, trebuie sa probati exact in ce consta aceasta (e vina dvs ca nu v-ati luat bunurile de acolo), ca sa puteti face eventual o plangere penala pe art 217 , al 1 cod penal, pentru distrugere...
va inteleg frustarea, poate nu suportati gandul ca fostul sot va inlocuit atat de repede, dar...momentan nu puteti sa o evacuati pe concubina, pentru ca are acordul coproprietarului si poate spune ca locuieste in ceea ce apartine provizoriu concubinului ei (banuiesc ca, v-ati partajat prin acord folosinta imobilului).

Alte discuții în legătură

Schimbarea abuziva a yalei intr-un imobil bun comun cu fostul sot lacramioaravasuianu lacramioaravasuianu Am divortat de curand si nu am facut partaj . Avem 2 locuinte ,un apartament la bloc si o casa care ca valoare este de 5 ori mai mare. Locuinta din buletin la ... (vezi toată discuția)
Evacuare fost sot -ajutor voinea75 voinea75 Fostul sot a parasit domiciliul in sept 2010, solicitand sotiei sa-i dea bani de chirie ca sa o lase in pace. Sotul este violent. Terorizeaza copilul.Aceasta ... (vezi toată discuția)
Partaj bunuri comune nastasamariana36 nastasamariana36 Buna ziua,as dori sa ma ajutati intr-o problema.Sint coproprietara unei case,impreuna cu fostul meu sot care locuieste acolo cu concubina,fiica-sa si ... (vezi toată discuția)