avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Fostul sot sta in concubinaj in casa noastra aflata in ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Fostul sot sta in concubinaj in casa noastra aflata in partaj. O pot evacua pe concubina? Sau pe amandoi ?

Buna ziua
Va rog sa ma ajutati cu o problema.
Fostul meu sot sta in concubinaj in casa familiala construita impreuna in timpul casniciei noastre. Noi am divortat in drept pe 10 nov 2009. In fapt, eu, din data de 7 oct 2009 nu mai stau in acea casa, din cauza ca ma ameninta ca ma da afara din casa, ca imi ia curentul, apa, gazul, ma ameninta verbal. Eu inainte fusesem tratata de depresie. Am plecat din data mentionata mai sus.
Terenul pe care este edificata casa familiala a fost al fostului sot inainte de casatorie. Dar casa construita in timpul casatoriei. Partajul este pe rol. Am obtinut si drept de superficie asupra terenului. De cel putin o luna, el sta in concubinaj cu o femeie, in casa construita impreuna , din care eu inca nu sunt despagubita. Ba mai mult, nu m-a lasat sa imi aduc nici mobila din casa.
Ce pot eu sa fac cu aceasta femeie ? Pt ca imi deterioreaza bunurile din casa; mobila primita zestre, absolut tot!
Pot cere evacuarea ei ? Sau al lor? Ca sa nu uzeze bunurile nimeni din casa, pana voi fi despagubita. Daca nu am voie sa stau eu, sa nu stea nimeni !
Va multumesc pt intelegere!
Cel mai recent răspuns: RADU SAVALACHE , Avocat 20:22, 26 Martie 2010
d-na avocat v-a sugerat sa faceti ce v-am sfatuit eu...pentru ca si dvs. aveti aceleasi drepturi ca si sotul....aduceti si dvs. pe cineva ...(a se reveda mesajul meu)
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbarea abuziva a yalei intr-un imobil bun comun cu fostul sot lacramioaravasuianu lacramioaravasuianu Am divortat de curand si nu am facut partaj . Avem 2 locuinte ,un apartament la bloc si o casa care ca valoare este de 5 ori mai mare. Locuinta din buletin la ... (vezi toată discuția)
Evacuare fost sot -ajutor voinea75 voinea75 Fostul sot a parasit domiciliul in sept 2010, solicitand sotiei sa-i dea bani de chirie ca sa o lase in pace. Sotul este violent. Terorizeaza copilul.Aceasta ... (vezi toată discuția)
Partaj bunuri comune nastasamariana36 nastasamariana36 Buna ziua,as dori sa ma ajutati intr-o problema.Sint coproprietara unei case,impreuna cu fostul meu sot care locuieste acolo cu concubina,fiica-sa si ... (vezi toată discuția)