avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 756 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Completarea Registrului inventar de o Intreprindere ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Completarea Registrului inventar de o Intreprindere Individuala

Cand se completeaza reggistru inventar la o intreprindere individuala. Eu am un magazin de haine pentru copii si nu stiu daca trebuie sa trec toate marfa pe care o am. Si daca trebuie sa trec tot timpul cand ma aprovizionez cu marfa noua. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: mircea_ghe84 , utilizator 11:34, 29 Martie 2011
Stimata Dna Gabrielle,
Va multumesc pentru raspunsul prompt. Voi tine cont de sfaturile primite.
Cu placere ,pentru aceasta suntem aici ,atat eu cat si colegii mei.
Va multumesc si eu pentru informatii.

Mai am insa cateva nelamuriri..
Care este plafonul peste care este considerat un obiect de inventar , mijloc fix si in cat timp se amortizeaza acest mijloc fix .. de exemplu un laptop care a costat 1890 ron ? Eu stiam de o perioada de 4 ani, dar nu stiu daca e corect asa.

Multumesc inca o data pt ajutor!
O seara placuta!
Pana in 1800 lei sunt considerate obiecte de inventar.Dupa depasirea acestui plafon sunt mijloace fixe .
Pentru laptop ,conform H.G.2139/2004 :
Codul 2.2.9. - amortizare calculatoare electronice şi echipamente periferice - durata de amortizare este cuprinsa intre 2 si 4 ani

Am inteles. Multumesc inca o data pentru precizari.
Totusi am auzit varianta urmatoare: daca este vorba despre obiectele care au constituit amenajarea spatiului comercial, mai precis: gresie, spoturi luminoase, chiuveta, calorifer, contor electric, dar si un anumit tip de mobilier pt un magazin de haine (panouri prinse in perete, birou, cabina de proba, rafturi), chiar si instalatia de alarma, casa de marcat, busturile, umerasele, acestea toate nu ar constitui obiecte de inventar si prin urmare nu ar trebui trecute in Registru inventar.
Este corecta aceasta abordare? Se pot regasi printre cele enumerate mai sus si obiecte de inventar?
Ultima modificare: Vineri, 14 Ianuarie 2011
joe17, utilizator

Alte discuții în legătură

Contabilitate pfa Lavinika Lavinika Va rog, daca poate sa-mi zica cineva cum se procedeaza in contabilitatea PFA-urilor in urm. caz: ( eu lucrez pt un CIM dar este la fel ca si la pfa, nu?) - pt ... (vezi toată discuția)
Intreprindere individuala prestari servicii si comert service auto aurah aurah Buna seara!am un service auto ce are domeniu de activitate intretinerea si reparatia auto si comert.Intrebarea mea este: Facturile de la furnizoriprin care am ... (vezi toată discuția)
Cum se inregistreaza actele la un i.i. Florin70 Florin70 Buna seara am o inteprindere individuala recent deschisa cu obiectul de activitate comert cu amanuntul neplatitor de tva ,si as vrea sa stiu cum pot face ... (vezi toată discuția)