avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Completarea Registrului inventar de o Intreprindere ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Completarea Registrului inventar de o Intreprindere Individuala

Cand se completeaza reggistru inventar la o intreprindere individuala. Eu am un magazin de haine pentru copii si nu stiu daca trebuie sa trec toate marfa pe care o am. Si daca trebuie sa trec tot timpul cand ma aprovizionez cu marfa noua. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: mircea_ghe84 , utilizator 11:34, 29 Martie 2011
Obiectele de inventar sunt bunuri cu o valoare mai mica decat limita prevazuta de lege pentru a fi considerate mijloace fixe, indiferent de durata acestora de serviciu sau cu o durata mai mica de un an, indiferent de valoarea lor, precum si bunurile asimilate acestora. Valoarea obiectelor de inventar se poate include integral in cheltuieli, la darea lor in folosinta, sau esalonat, intr-o perioada de cel mult trei ani, pe baza de scadentar.
Sa le luam pe rand.
1. Gresia ,spoturile ,cabina de proba,panourile ,rafturile ,busturile ,umerasele nu fac parte din categoria obiectelor de inventar sau a mijloacelor fixe,in cazul Dvs.Sunt considerate materiale consumabile utilizate pentru amenajarea si functionarea spatiului de lucru .
2. In schimb biroul(mobilier), instalatia de alarma si casa de marcat sunt obiecte de inventar,care trebuie evidentiate in Registrul inventar.
Va multumesc mult! Ne sunteti de un real ajutor!
Daca se poate, as dori sa va rog, sa ma mai luminati intr-o problema : am inteles ca la Intreprinderea individuala, chiar daca are obiect de activitate comertul, nu este obligatoriu sa fie tinut si Registrul de Casa (doar Reg. de Incasari-Plati e necesar).
Totusi eu am intocmit si un astfel de registru(de casa) si prima inregistrare a fost o dispozitie de plata cu un anumit aport propriu (necesar pentru a acoperi cheltuielile initiale.).
Nedumeririle mele ar fi: trebuie totusi sa intocmesc Registrul de Casa? .. Totodata, era obligatoriu sa fie constituit acel aportul propriu initial si exista vreo obligatie ulterioare de retragere a acestui aport propriu sau nu?

Multumesc inca o data pt tot ajutorul acordat!
Obligatorii pentru o intreprindere individuala sunt "Registrul de incasari si plati "si "Registrul-inventar" inregistrate la Directia de Finante, "Registrul unic de control",care se elibereaza de D.G.F.P.
Registrul de casa nu este obligatoriu.Aportul in numerar facut de Dvs. nu se evidentiaza in "Reg. de incasari si plati",prin urmare nici retragerea acestor sume nu implica o inregistrare in contabilitate.
Am inteles acum care e situatia Reg. de casa.

In legatura cu Reg. de incasa-plati, pe acesta l-am realizat intr-un fisier excel pe calculator si am cumparat alaturi un registrul tipizat, de hartie in care am trecut doar totalul pe fiecare luna si pe acesta(de hartie) l-am inregistrat la finantele publice din orasul meu. Pe cel de pe calculator l-am scos la imprimanta si l-am indosariat, numerotat, stampilat. Este corecta aceasta modalitate de inregistrare? Sincer, la FISC mi l-au inregistrat (pe cel cu totalurile), fara sa spuna nimic, dar nu stiu nici acum daca e corect asa. Cum se procedeaza in cazul registrelor tinute pe calculator? De fapt cum se pot inregistra acestea la finante?

Inca o data , multumiri pentru informatii si ajutor si imi cer scuze pentru unele intrebari ale caror raspunsuri ar putea fi redundante!

Week-end placut!
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Ianuarie 2011
joe17, utilizator
Ati procedat corect. Cele tinute cu ajutorul tehnicii de calcul se listeaza, se leaga si se sigileaza (ca si cel cumparat pe suport de hartie) cate 100 pagini. Daca intr-un an calendaristic/fiscal nu rezulta 100 pagini atunci se leaga si se sigileaza cate sunt. Acestea se inregistreaza apoi la Administratia Financiara.

Alte discuții în legătură

Contabilitate pfa Lavinika Lavinika Va rog, daca poate sa-mi zica cineva cum se procedeaza in contabilitatea PFA-urilor in urm. caz: ( eu lucrez pt un CIM dar este la fel ca si la pfa, nu?) - pt ... (vezi toată discuția)
Intreprindere individuala prestari servicii si comert service auto aurah aurah Buna seara!am un service auto ce are domeniu de activitate intretinerea si reparatia auto si comert.Intrebarea mea este: Facturile de la furnizoriprin care am ... (vezi toată discuția)
Cum se inregistreaza actele la un i.i. Florin70 Florin70 Buna seara am o inteprindere individuala recent deschisa cu obiectul de activitate comert cu amanuntul neplatitor de tva ,si as vrea sa stiu cum pot face ... (vezi toată discuția)