avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1738 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... succesiune
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

succesiune

Mama mea este in viata si mai am o sora.
Tatal meu a decedat in urma cu 2 luni si acum am primit o citatie sa ma prezint la notar pentru masa succesorala, cu martori. Noi nu am cerut inca masa succesorala. Exista ceva legiferat sa se faca succesiunea fara cererea noastra? Stiu ca exista un termen de 6 luni pentru succesiune dar la cererea mostenitorilor.
La succesiune se declara toate bunurile sau numai propietatile? Ce inseamna bunuri?
Cu multumiri,
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:34, 27 Ianuarie 2007
Nu prea puteti sa o scoateti #-o Se impart toate bunurile care faceau parte din averea tatalui la data cand a murit.
Oricum, voi, in calitate de descendente aveti o cota mai mare decat a oricui pretendent la mostenire.
Eu cred ca e posibil ca tatal vostru sa fi facut vreun testement in favoarea unui tert sau sa fi vandut vreun bun din mostenire la care aveti si voi dreptul iar acea persoana solicita partajul.
Cred ca este o eroare, in raspunsul dat de elis.Procedura susccesorala se dechide si la cererea secretarul consiliului local, atunci cand acesta are cunostinta ca mostenirea cuprinde bunuri IMOBILE (in practica nu se prea deranjeaza consiliul daca nu are indicii ca mostenirea ar urma sa fie declarata vacanta)
Este vorba de art.68 din Legea nr.36/1995 privind legea notarilor publici si a activitatii notariale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune din oficiu - art 1112 cod civil FeliciaVincze FeliciaVincze Buna seara, Am primit o citatie, eu sora si tatal nostru, sa ne prezentam la data de...la notarul public x...pentru dezbaterea succesiunii dupa mama noastra ... (vezi toată discuția)
Cum devin proprietar pe terenul unde am casa amplasata? sinad sinad Buna ziua! Vin la dvs. cu o mare rugaminte si daca se poate sa imi raspundeti. Eu si fratele meu suntem mostenitori ai tatalui meu care a murit in urma cu ... (vezi toată discuția)
Mostenire dupa tata Badin Simona Badin Simona Buna ziua Parintii mei au divortat cand eu aveam 2 ani .Am locuit cu mama , tatal meu fiind din Bucuresti.Am tinut legatura cu el , nu pot sa zic ca l-am si ... (vezi toată discuția)