avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... spor de dispozitiv
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

spor de dispozitiv

au anulat sporul de dispozitiv ?
Cel mai recent răspuns: camelia david , utilizator 10:33, 6 Mai 2010
Buna ziua,
Cred ca in toata tara s-a procedat la fel , s-au trimis adrese prin intermediul agentiilor judetene pentru prestatii sociale ( nu e cam ciudat????) pentru a se taia sporul de dispozitiv .Contabila din primaria mea deja "s-a conformat" adresei ajps-ului....Sunt sigur ca exista multe situatii in toata tara.
Putem colabora pentru a intocmi o actiune in instanta?
Am solicitat AJPS un aviz pentru reincadrarile cu sporul de dispozitiv inclus in salariul de baza, iar daca ei considera ca sunt nelegale sa emita o dispozitie de refuz, motivata si concreta.Voi cum a-ti procedat si ce veti face?
noi am beneficiat pana in decembrie 2009 de acest spor.... comuna grad II... prin acord inregistrat la directia muncii, dar din ianuarie cei de la ajps nu vor sa mai auda de el... spun ca nu-i legal. problema e ca s-au trimis mai multe variante la ajps la anexa 1 din ordinul 32/42 si eu au avizat-o pe cea fara nici un spor. nu mi se pare normal. si acum vor sa emitem dispozitii cu reincadrarea ceea ce au sincer nu am sa fac. is secretar si nu vreau sa avizez asa ceva, ptr ca nu-i normal zic eu ca o ordonanta sau un ordin sa "bata" o lege... si asta in defavoarea noastra. eu zic sa facem greava, asa cum fac cei din invatamant... sa incercam sa fim mai convingatori cu ceea ce vrem. ideea e ca daca se face greva generala.... multi functionari din primarii, de frica primarului... vor veni la munca si vor munci. si atunci????? la ce mai e buna greva???? vrem multe dar nu stim sa cerem.
La noi s-a primit raspunsul privind sporul de dispozitiv. Sunt din adm. locala si avem o sentinta definitiva si irevocabila favorabila din 2008. Conf.OMF 32/42 se vor schimba incadrarile deoarece AJPS a spus ca-l luam ilegal. desi am expus punctul de vedere in care le-am atras atentia ca au gresit ( art13 L138/1999- este abrogat si art 10 din OUG1/2010 care nu face referire la hotarari judecatoresti). Noi vom merge pe plangeri penale pt neexecutarea unei sentinte judecatoresti (contra directorului institutiei noastre) plus incalcarea L330/2010 art3 lit c si plangere penala impotriva directorului AJPS pt abuz in functie -Conform art. 246 Cod Penal, fapta functionarului public, care, in exercitiul atributiilor sale de serviciu, cu stiinta, nu indeplineste un act ori il indeplineste in mod defectuos si prin aceasta cauzeaza o vatamare intereselor legale ale unei persoane se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani.

Da, s-au mai dat astfel de raspunsuri de catre AJPS, de ex in Brasov. Insa raspunsul lor nu este clar. Este aviz negativ si atat. Ni s-a explicat verbal ca nu se mai acorda in 2010 nici sporul de dispozitiv, nici sporul de stabilitate, dar nu stia doamna sa-mi explice de ce. In concluzie, eu, in calitate de ordonator secundar de credite, nu-mi asum acordarea sporului de dispozitiv, iar angajatii sa ma dea in judecata si sa castige (Doamne Ajuta). Mai mult de atat... Legea este interpretabila, dar nicidecum in favoarea angajatilor.
Voi ce faceti cu sporul de dispozitiv? Il mai acordati?

Alte discuții în legătură

Salariul unui secretar de unitate administrativ teritoriala camelia david camelia david este normal ca un secretar de comuna cat II sa in in mana un salar de 1336 lei??? cum se face ca acest salar nu e cel din decembrie, care a fost de 2200 lei??? ... (vezi toată discuția)
Care va fi salariul meu in 2010? serban_ana67 serban_ana67 in decembrie 2009 primeam salariu de baza de 658 lei ca functionar public intr-o primarie comunala, spor de vechime de 25%, spor dispozitiv castigat in ... (vezi toată discuția)
Se aplica sau nu legea 330/2009 de la 1 ianuarie? bora_alexx bora_alexx ce credeti se aplica sau nu legea salarizarii unice de la 1 ianuarie? chiar daca aceasta a fost promulgata si nu are efect retroactiv ne poate afecta in un fel ... (vezi toată discuția)