avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1096 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ajutooor !
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ajutooor !

Buna ziua !

Am dat in judecata Inspectoratul scolar, unitatea de invatamant la care functionez, pentru neplata unor drepturi banesti, conform legii.

La ultimul termen, instanta a decis :

"Amana cauza pentru cand se va cita reclamanta cu mentiunea de a se prezenta in instanta in vederea administrarii de probatorii sub sanctiunea prevederilor art 155 ind 1 cpc."

La fiecare termen am depus cerere de judecare in lipsa. La ultimul termen am neglijat sa trimit acest inscris. Acesta sa fie motivul pentru care vor sa suspende procesul ?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Mimi Manea , Consilier juridic 10:02, 27 Martie 2010
Multumesc pentru sfaturi ! Am fost foarte speriata crezand ca am facut vreo greseala.

Am dat in judecata scoala pentru recuperare drepturi banesti, conform legii 221/ 2008.

Pot eu sa cer expertiza contabila a statelor de plata, de unde reiese clar ca nu am fost platita corect? Cine plateste acest expert contabil ?

Instanta a cerut scolii sa prezinte aceste acte contabile, iar scoala nu le-a prezentat. Acum, la urmatorul termen, ce pot sa fac si sa cer instantei ca sa fie in favoarea mea ?

Nu doresc inchiderea sau suspendarea procesului.

Multumesc mult.
Ultima modificare: Joi, 25 Martie 2010
maneanicoleta2006, utilizator
In sustinerea pretentiilor,aveti dreptul sa solicitati administrarea de probe ,printre care si expertiza contabila
Daca instanta a pus in vedere paratului sa depuna inscrisuri si el nu a depus cereti amedarea lui, conform art.108 C.proc.civ.
Daca solicitati expertiza contabila, expertul va fi platit de catre dvs, iar daca veti castiga veti primi banii inapoi drept cheltuieli de judecata.
Daca solicitati un cuantum fix de bani (pe care l-ati calculat dvs si l-ati gasit corect) este suficient sa prezentati doar CIM si orice alte documente in baza carora inclusiv instanta poate sa isi formeze parerea ca aveti dreptate.
Se solicita o expertiza in cazul in care solicitati penalitati care teoretic un expert contabil este mai priceput sa le calculeze decat un judecator.
Sa zicem ca nu cer penalitati si fac eu o estimare a banilor datorati catre mine. Totusi, nu trebuie sa depun state de plata, din care sa reiasa salariul incasat? Cine imi pune mie la dispozitie aceste documente ? Cred ca n-am nicio sansa.

Expertul contabil este platit in momentul in care cer expertiza sau la urmatorul termen? In cererea mea de chemare in judecata nu am specificat nimic despre cheltuieli de judecata. Pot sa solicit acum sau e tarziu?

Mii de multumiri.
Potrivit art.170 alin.1 C.proc.civ., partea care a propus efectuarea expertizei este obligată ca, în termen de 5 zile de la încuviinţare (de la numirea expertului), să depună suma fixată de instanţă ca onorariu provizoriu.

Alte discuții în legătură

Legea fondului funciar 18/1991 Doamna Irma Doamna Irma Buna ziua la toti membri forumului, cine poate sa ma ajute?:help: Nu gasesc nici unde in internet ce cuprinde (art.155/1 C.proc.civ..) referitor la legea ... (vezi toată discuția)
Expertiza contabila in litigiu munca-drepturi banesti ContSters155865 ContSters155865 Intrebare: cine plateste expertul contabil intr-un litigiu de munca, sau mai bine zis, daca se castiga procesul de catre reclamant (angajat) paratul ... (vezi toată discuția)
Expertiza contabila niculinapopa niculinapopa Buna ziua1 In data de 2 apr am un nou termen intr-un proces pentru recuperare drepturi banesti Am luat legatura cu expertul si mi-a zis ca nu poate sa faca ... (vezi toată discuția)