avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 638 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... probleme grave la locul de munca - urgent
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

probleme grave la locul de munca - urgent

buna ziua tuturor.
problema mea este mai lunguta putin asa ca incep prin a multumi tuturor celor care au rabdarea sa citeasca si apoi sa ma sfatuiasca.
lucrez intr-un hotel de 2 ani si 1 luna. am inceput printr-o functie in Front Office, am avut 2 sefi de receptie. Ok... Dupa ce a venit cel de-al doilea sef de receptie, au inceput problemele; intai au fost conflictele de munca - omul in lipsa unor argumente (ne) injura, arunca cu diverse obiecte dupa noi (telefoane mobile, etc), dupa care, rand pe rand ne-a invitat sa ne dam demisiile din diferite motive (restructurari, avertismente abuzive). Cand a venit si randul meu l-am refuzat politicos spunandu-i ca intai sa-mi spuna pe ce baza vrea sa incetez activitatea si apoi, daca chiar vrea, sa ma dea in somaj. Dupa cateva saptamani a gasit si metoda: in urma unor corectii de tarife (facute conform procedurii de altfel) mi-a cerut din nou demisia. L-am reclamat la directorul general, care in urma unui audit intern a sustinut ca inr-adevar nu exista motive ca eu sa-mi dau demisia sau sa fiu data afara insa m-a relocat in alt departament pentru a evita confilctele de munca. De la 1 februarie 2010 lucrez pe noul post, insa intre timp a mai aparut o directoare (adjuncta de data asta) care nu stiu inca din ce motive, planuieste "pe ascuns" plecarea mea. Cum? Acum 2 zile, dupa ce am venit din pauza de masa am gasit cateva pagini printate pe biroul meu (cu partea "proprietarului" mail-ului rupta) cu o discutie pe mail intre directorii lantului in care se discuta despre plecarea mea din companie, cine ma va inlocui, cum i se pregateste training-ul inlocuitorului, confidentialitatea schimbarii organizatorice, dar si termene dead-line care seful ar fi trebuit sa mi le dea pentru a regla toata situatia pentru anul 2010 pana la data plecarii mele (1.04.2010). Rezultate pe post am avut din prima luna si se pot vedea fara nici o problema, asa ca nu se explica o evaluare slaba, de restructurarea postului nu se pune problema din moment ce exista cineva care deja face pregatire pentru a ma inlocui - bineinteles in tot acest timp eu se presupune ca nu stiu nimic. Momentan sunt in concediu pana pe 31.03.2010, insa vreau sa stiu daca pot face ceva sa evit ca magaria asta sa aiba loc; cum pot sa-i atac si mai ales daca ma pot adresa instantei pe baza acestui mail.
Multumesc inca o data si astept sfaturile dvs deoarece nu am foarte mult timp la dispozitie.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:37, 25 Martie 2010
1. Se pare ca vor face tot ce este posibil pentru a va indeparta de la acel loc de munca (!?).
2. Puteti face o sesizare la ITM, cu toate problemele ridicate aici.
3. Sa nu va dati demisia si sa nu faceti cerere de incetare a contractului individual de munca (CIM) cu acordul partilor (nu veti beneficia de indemnizatie de somaj).
4. Lasati pe angajator sa aiba initiativa incetarii CIM.
5. Dvs. trebuie numai sa incercati sa nu aiba motive de concediere pentru indisciplina.
6. De dat in judecata este mai greu, dar puteti sa primiti sfaturi de la un avocat.
deci m-am hotarat sa nu demisionez si sunt in cautare de un avcat specializat pe dreptul muncii pentru orice eventualitate.
insa vreau sa ma asigur ca am luat in calcul toate posibilitatile: daca in acel fabulos mail scrie ca eu voi fi inlocuita de o anumita persoana, pot sa-mi desfiinteze postul si sa treaca persoana resspectiva pe alta functie decat a mea dar care sa aiba aceeasi fisa a postului cu a mea?
1. Angajatorul va recurge la tot ce se poate pentru a va indeparta.
2. De aceea sfatul unui avocat priceput v-ar prinde bine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfacere contract individual de munca deealexx deealexx Buna ziua, stiu ca s-a mai vorbit despre asta, am citit raspunsurile, insa daca este posibil, tot as vrea un raspuns pentru situatia mea. Astazi mi-am ... (vezi toată discuția)
Neconcordanta funcție angajare - cod ElenaD81 ElenaD81 Prietena mea s-a angajat ca Șef tura = director adjunct magazin. In contractul de munca apare asa : Funcția : șef tura : conform Clasificării ... (vezi toată discuția)
Sa-mi dau demisia daca mi se impune? mihaelam3 mihaelam3 am fost angajata la 1 feb. 2012 cu contract pe periada nedeterminata, dar am fost instiintata ca la 1 decembrie 2012 se va se va intoarce o fosta angajata din ... (vezi toată discuția)