avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1107 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare apartament

Am si eu o intrebare...mama cu tata sunt proprietarii apartamentului in care stam,eu cu sotia plus copil,sora mea plus 2 copii...vreau sa stiu daca mama cu tata pot sa vanda apartamentul surorii mele sau altcuiva strain fara acordul meu?,exista vreo lege in sensul asta,legea proprietatii...?!
Mentionez ca eu cu sora mea nu suntem trecuti in acte.
Va multumesc!!!
Cel mai recent răspuns: ContSters122901 , utilizator 22:45, 24 Martie 2010
Dar de ce va ganditi atat de departe?Poate nu se va ajunge intr-o astfel de situatie.
La asta cred ca o sa se ajunga si vreau sa stiu ce ma asteapta...
Numai proprietarul sau coproprietarii (cei care sunt trecuti in actul de prorpietate,) pot dispune cand vand, cui vand sau pe cine doresc sa tina in spatiu. Pot evacua oricand, neconditionat pe cei care nu mai sunt tolerati in spatiul lor. Pot sa va evacueze indiferent cati copii aveti, prin actiune de judecata pentru evacuare, in plus, pot cere evacuarea grabnica prin ordonanta presedintiala, daca justifica vremelnicia
Si in ce conditii se face evacuare si in cat timp?
Dupa pronuntarea sentintei si ramanerea ei definitiva , puteti fi evacuat.. Executorul judecatoresc face evacuarea , deci se pune in executare hotararea judecatoreasca.
Este bine sa stiti ca obstructionarea punerii in executare a unei sentinte judecatoresti poate sa fie in defavoarea celui care se opune ( prin forta sau impiedica intr/un fel sau altul), incat se poate ajunge la dosar penal.
Cand e cazyl la evacuari participa si in agent de politie. Aveti mare grije. E mai bine sa vb. cu parintii , sa va ajute sa gasiti o gazda mai intai,. Consider ca daca intre dvs. nu au fost acte de violenta, va veti intelege pana la urma... Succes,
Ultima modificare: Miercuri, 24 Martie 2010
ContSters122901, utilizator

Alte discuții în legătură

Buna ziua, părinții mei au o locuință, deci proprietari sunt ... bimola bimola Buna ziua, părinții mei au o locuință, deci proprietari sunt mama și tata. In acel apartament locuiește sora mea, care a divorțat, împreună cu fetița ... (vezi toată discuția)
Poate un părinte care este în viața sa vanda casa fara acordul singurului copil? User12335 User12335 Buna ziua ! Părinți mei sunt ambii în viața.De ceva timp am avut câteva divergente cu tatăl meu iar el spune că vinde casa (gen amenințare că mă ... (vezi toată discuția)
Evacuare sot din domiciliu pamfila pamfila sotia fratelui meu vrea sa divorteze si a introdus cerere de divort. Au doi copii , apartamentul in care locuim este al fratelui mostenit de la parintii ... (vezi toată discuția)