avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1824 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... erori intentionate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

erori intentionate

buna ziua.
Am o mare problema si va rog sa ma ajutati cu sfaturi.
Povestea e mai lunga, rezumand stau in chirie din 2008, dar din pacate pana azi nu am reusit sa conving proprietara sa facem contractul. Problemele au inceput in 12.03.2010. cand am fost sa platesc chiria si m-a anuntat ca pana in 15.03.2010 trebuie sa parasesc locuinta, fara motiv intemeiat.
Situatia e cu atat mai complicata cu cat e vorba si de doi copii minori. In data de 16.03.2010 m-am trezit cu proprietara insotita de doi agenti ai Politiei Comunitare, unul dintre ei fiind nepotul dansei, sa ma scoata afara. Conform legii, le-am explicat ca, daca vor sa ajunga la evacuare, le trebuie sentinta. Problema cea mai mare e cu fetita de numai 4 luni, care dupa acest "exces de zel" al proprietarei si agentilor, s-a speriat in asa fel incat am fost nevoiti sa mergem cu ea la medic, zilnic, in perioada 16-22.03.2010. Am facut o sesizare catre Protectia Copilului si...culmea e ca azi, 25.03. au venit de la asistenta sociala a primariei cu un document in care se scrie " risc crescut de parasire si abandon" ...E absurd, parerea mea, din moment ce eu fac sesizare in vederea luarii de masuri impotriva acelor agenti si a proprietarei care au navalit, pur si simplu in casa peste mine speriind un copil, ca apoi sa fiu eu acuzat de parasire si abandon ! Orasul e mic, proprietara se lauda mereu cu relatiile si cunostintele, dar in tara asta, cum se face legea?
Va rog, ajutati-ma , ce pot face in acest caz?
Va multumesc
Nu cunosc ce ati scris in sesizarea aceea, dar in mod clar ati sesizat o autoritate necompetenta in caz!
Trebuia sa sunati la 112 si sa contactati apoi un avocat.
Apoi faceati plangere domnului care v-a intrat in casa: abuz in serviciu, niscai violare de domiciliu...
Apoi o notificati pe proprietara in scris cu dovada ca o chemati la conciliere ca sa: incheiati in forma scrisa contractul; sa vedeti ce faceti cu chiria viitoare; sa vedeti care e perioada de inchiriere, sa va faca mutatie etc.
In caz contrar, asteptati sa va dea in judecata ca sa ii cereti toate astea in reconventionala... =D>
Ii aratati toate temeiurile legale, ca si daca aveati contract nu va putea da afara in 2 zile... :))
Proprietarul nu e mama tuturor, era numai pe vreme cand proprietar se putea numi in mare parte statul si el, in abuzul lui zilnic, si-a creat norme care l-au avantajat.
Azi avem protejate si alte drepturi la locuinta etc.

Cu protectia copilului, v-ati cam dat cu stangul in dreptul...
Succes, reveniti.
multumesc...am inteles ideea. Deci, Protectia Copilulului e alt organism al statului care doar ne mananca impozitul.
Daca nu va deranjeaza, as dori sa va ofer toate detaliile, sa intelegeti exact problema.
Sesizare la politie am facut...chiar in ziua "vizitei", dar mi s-a spus ca daca depun plangere, e egal cu zero ! Au adus proprietara la o discutie care, ulterior s-a dovedit degeaba si atat.
va pot trimite toate aceste documente, daca doriti sa vedeti exact situatia.
In fond, inca din 12.03.2010 cand am fost sa platasc chiria si mi s-a spus ca pana in 15.03 trebuie sa parasesc locuinta, caut o alta locuinta. Ideea e nu de a pastra aceasta locuinta, asa cum am declarat verbal si in scris la Politie, nici daca ma plateste nu mai stau aici ! Ideea de baza e de a nu ramane de prost in toata situatia asta. Pentru ca, se pare, gafa cu protectia copilului nu a plecat de la Protectia copilului, ci de la asistenta sociala a primariei...iar proprietara se lauda ca ar avea multe cunostinte in primarie...
Lauda asta e de doi lei... aud in fiecare zi oameni care au pile, dar nu stiu cum cand sa le foloseasca... mare problema! :))
Protectia copilului este un organism bun, are rolul sau, dar nu acela de a veni ca organ de interventie de urgenta asa cum l-ati folosit dv.
Nu e o problema cu directia, ci cu faptul ca ati sesizat-o pentru un lucru care nu e de competenta ei, asta nu e clar? Asta v-am spus mai sus, nu ea trebuia sesizata.
Ce v-au spus si cine, nu stiu, pasii erau altii iar o plangere are o finalitate in functie de cat de bine e facuta; nu cunosc ce ati scris acolo si nu analizam acte aici, imi pare rau.
Aici dam o parere si un punct de plecare, iar toate astea le aveti deja mai sus aratate.
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Soția mea a plecat de acasă de câteva zile, eu am rămas cu copilul minor. când trebuie să anunț autoritățile pentru abandon ? Leeone Leeone Sotia mea a plecat de acasa de cateva zile. Eu am ramas cu copilul minor. Am incercat sa iau legatura cu ea dar nu raspunde .Cand trebuie sa anunt autoritatile ... (vezi toată discuția)
Avem probleme foarte urâte cu proprietarul casei pe care am închiriat-o și trebuie să plecăm, dar nu vrea să ne restituie garanția. ce șanse avem s-o recuperăm dacă apelăm la instanță? AlinaNegrut AlinaNegrut Buna ziua, avem nevoie de un sfat daca am avea sanse de castig prin deschiderea unui proces in tribunal impotriva proprietarului la care stam cu chirie. Am ... (vezi toată discuția)
Litigiu chirias-proprietar emilpiros emilpiros buna seara. am mare nevoie de ajutor. In calitate de chirias, (fara nici un document incheiat de mai bine de un an !!!) azi mi s-a comunicat ca pana luni, ... (vezi toată discuția)