avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Contestatie tabel creante
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Contestatie tabel creante

In urma intocmirii tabelului de creante de catre lichidator pentru o societate care a intrat in insolvent si faliment prin procedura simplificata mi-a fost acceptata in parte suma solicitata prin cererea de admitere a creantei.
Intrebari :
1. cui adresez contestatia : judecatorului tribunalului bucuresti sau judecatorului sindic?
2.trebuie sa trimit un exemplar dupa contestatie si lichidatorului ?
3. ce taxa de timbru si timbru judiciar trebuie sa platesc ?

Multumesc !
Cel mai recent răspuns: Adrian Stoica , Practician in insolventa 17:32, 28 Martie 2010
OK....atunci am alte nedumeriri :(:(

In conf. cu art.233 alin.2 din legea 31/1990 R; "Din momentul dizolvarii directorii,administratorii(...) nu mai pot intreprinde noi operatiuni":
1. din acea data (11.2008) pana la numirea lichidatorului 09.2009 (dupa esirea sentintei definitiva si numirea lichidatorului) insemna ca toate doc. semnate de director si CA ,contracte,OP pentru plata salarii,inclusiv convocarea AGEA de numire a lichidatorului nu sunt valabile ????#-o(caci nu se specifica ce noi operatiuni nu mai au voie sa intreprinda)
2. daca in acea sentinta era trecuta gresit denumirea soc. si s-a facut indreptarea erorii,nu de la aceasta data se considera in dizolvare....si chiar si in aceasta situatie...cine se acupa de conducerea soc. pana la numirea lichidatorului ????-(semnarea de , noi contracte, lucrari excutate, plata salarii...etc)
3. daca in hot. irevocabila se decide ca soc. sa nu intre in dizolvare - pana atunci isi maj. capitalul pana la lim . legala- inseamna ca timpul intre cala doua sentinte a trecut degeaba -CCM nu a putut fi negociat si semnat, el a expirat intre timp si se alege praful de toate si degeaba :O

Multumesc pentru ajutor !
1. raspunsul il aveti la art 233 alin 4
"(4) Societatea îşi păstrează personalitatea juridică pentru operaţiunile lichidării, până la terminarea acesteia"
2. La 02.2009 s-a indreptat o eroare dar nu s-a modificat sentinta din 11.2008
.
cine se acupa de conducerea soc. pana la numirea lichidatorului ????-(semnarea de , noi contracte, lucrari excutate, plata salarii...etc)

Cine se ocupa si pana atunci de conducerea soc se ocupa si in continuare dar numai pentru operatiunile lichidarii nu semnarea de noi contracte
3. daca in hot. irevocabila se decide ca soc. sa nu intre in dizolvare - pana atunci isi maj. capitalul pana la lim . legala-

Daca instanta a pronuntat o hotarare de dizolvare despre ce hotarare mai este vorba??
Sentinta din 11.2008 in incheiere prevedea ca : Dispune dizolvarea SC WWW SA .Dispune inregistrarea hot. in Registrul Comertului,comunicarea catre DGFP Bucuresti si publicarea in MO partea a IV a pe cheltuiala reclamantului.Cu recurs in 30 de zile de la efectuarea publicitatii.
Publicarea s-a facut in 03.2009 dupa ce tribunalul a dispus idreptarea erorii ref. la denumirea societatii.
Actionarul majoritar a facut recurs , i-a fost respins, sentinta de dizolvare a devenit irevocabila prin sentinta din 06.2009.S-a convocat AGEA si s-a numit Lichidatorul in data de 09.2009.
Deci intre cele doua sentinte pentru aproape 10 luni tot ce a semnat directorul este fara valoare,inclusiv convocarea AGEA....sau despre ce noi operatiuni este vorba ???
Stiu ca in legea 31/1990 este un art. (nu il gasesc acum #-o)care spune ceva in genul ca soc. este dizolvata de la momentu sentintei de dizolvare si intra in lichidare din momentul ramanerii ei irevocabile. OK. La art.10 alin 3 ...se spune ca "soc.nu va fi dizolvata daca pana la momentul ramanerii irevocabile a hot de dizolvare isi majoreaza capitalul pana la val minima...." si atunci, societatea se considera ca fiind in dizolvare pentru cap.soc. sub limita legala de la data primei sentinte sau nu...caci nu prea mai pricep ....

Poate ma puteti lamuri :">:O

Multumesc !
"Art. 10. - (1) Capitalul social al societăţii pe acţiuni sau al societăţii în comandită pe acţiuni nu poate fi mai mic de 90.000 lei.
.................
În cazul încălcării acestor dispoziţii, orice persoană interesată se poate adresa instanţei pentru a cere dizolvarea societăţii. Societatea nu va fi dizolvată dacă, până la rămânerea irevocabilă a hotărârii judecătoreşti de dizolvare, capitalul social este adus la valoarea minimului legal prevăzut de prezenta lege. "
Inteleg ca in cazul de fata capitalul social nu a fost majorat (recursul a fost respins)si ca urmare sentinta din 11.2008 a ramas definitiva.
Deci intre cele doua sentinte pentru aproape 10 luni tot ce a semnat directorul este fara valoare,inclusiv convocarea AGEA....sau despre ce noi operatiuni este vorba ???

art 233
"(2) Din momentul dizolvării, directorii, administratorii, respectiv directoratul, nu mai pot întreprinde noi operaţiuni. În caz contrar, aceştia sunt personal şi solidar răspunzători pentru acţiunile întreprinse.
(4) Societatea îşi păstrează personalitatea juridică pentru operaţiunile lichidării, până la terminarea acesteia."
Ce nu este clar ?
Directorii ... pot : incasa clientii, plati furnizorii , salarii , concedierea salariatilor etc in vederea lichidarii dar nu mai pot întreprinde noi operaţiuni adica ceea ce va interesa pe dvs
CCM nu a putut fi negociat si semnat, el a expirat intre timp
OK,cu riscul de a va enerva.....
Sa presupunem ca intre timp se majora capitalul social...societatea nu mai era in dizolvare , sentinta de dizolvare nu mai era valabila.... si probabil recursul era acceptat si in concluzie sentinta irevocabila ar fi fost in acest sens...,fiind un caz mai special acest tip de dizolvare( deoarece situatia care a dus la dizolvare poate sa dispara intre cele doua sentinte !!) prin corobararea celor doua art. (cel cu aparitia dizolvarii- care tot nu stiu care est- si cel din art.10 alin2 )nu se poate interpreta in sensul ca dizolvare soc. intervine din momentul de la care sentinta ramane irevocabila !!!!!

Multumesc !

Alte discuții în legătură

De cand se aplica hotararea judecatoreasca? elenadeverde elenadeverde In 2008 a fost admisa actiunea de dizolvare a societatii(in baza L31/90 pentru nemajorarea capitalului social pana la limita legala prevazuta de lege) in urma ... (vezi toată discuția)
Recuperare creanta de la firma in lichidare. help! DAIANA_ DAIANA_ Am creanta fata de firma X, ai caror asociati au depus mentiune la Reg Com pentru dizolvarea societatii, fapt care s-a si intamplat si acum s-a numit ... (vezi toată discuția)
Dizolvare, lichidare, radiere mihaela495 mihaela495 Buna ziua As avea niste intrebari daca ma poate ajuta cineva. Tatal meu are o firma, nu prea a avut activitate si ar dori sa o inchida. Am tot citit pe ... (vezi toată discuția)