avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Nelamurire in caz de divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Nelamurire in caz de divort

Buna ziua,

Eu si sotia mea suntem in divort. A introdus divortul din vina exclusiva a mea, iar acum am ajuns la o intelegere sa schimbam actiunea in divort din culpa comuna fara motivatie. Avem un copil minor. Am cazut de acord sa obtina ea custodia copilului, iar partajul sa il facem dupa divort din lipsa banilor pentru taxa de timbru. Detinem o garsoniera care este cumparata cu credit ipotecar in timpul casatoriei.
Avocatul ei a spus ca in cazul in care divortam pierdem tot, garsoniera si inclusiv copila. Nelamurirea mea este de ce spune ca vom pierde copila?
Cel mai recent răspuns: UTILIZ , utilizator 08:01, 29 Martie 2010
Exact asta este problema ca nu avem acum bani pentru taxa de timbru care este destul de mare pentru noi.
Si daca facem aceasta tranzactie acum se va restitui toata suma sau doar o parte din ea?
daca cereti sa faceti partajul prin instanta, platiti taxa de timbru 3% din valoarea garsonierei. daca veti veni cu tranzactia la primul termen, taxa se restituie in intregime.
in schimb, daca faceti tranzactie dupa divort la notar, platiti taxa notariala si banii raman dati
dar pana la partaj, faceti un drum la banca, sa vedeti daca aceasta e de acord ca sotia sa preia ratele, daca se incadreaza functie de venituri.
orice intelegere intre dvs, e opozabila bancii
buna ziua .
daca ati cazut de acord cu privire la incredintarea minorului si divortati din culpa comuna, divortul se va finaliza relativ repede .
puteti locui in continuare in acelasi imobil, amandoi avand aceleasi drepturi, intrucat acesta este bun comun al sotilor .
partajul se poate realiza si ulterior divortului, nu este nici o problema .
incheiati o tranzactie , o depuneti la primul termen si solicitati restituirea taxei de timbru .
va trebui sa cereti acordul bancii daca v-ati inteles sa preia sotia creditul .

gi-jane : nu orice intelegere intre parti este opozabila bancii . exceptie face cazul in care banca este introdusa in procesul de partaj .
Sotia si-a schimbat doar de o luna serviciul si de asta cred ca nu ar fi posibil sa facem tranzactia acum, pana nu va indeplini conditile cerute de banca cu vechimea nu cred ca o sa putem face asta.
roxanel a scris:

buna ziua .

va trebui sa cereti acordul bancii daca v-ati inteles sa preia sotia creditul .

gi-jane : nu orice intelegere intre parti este opozabila bancii . exceptie face cazul in care banca este introdusa in procesul de partaj .



pai,da. ori isi da acordul banca si fac actul aditional la banca si se duc cu acesta la instanta sa ia act, ori se citeaza banca sa fie parte in partaj daca nu exista acel acord la dosar ( la noi a fost parte- parata in dosar)
Ultima modificare: Vineri, 26 Martie 2010
ContSters79003, utilizator

Alte discuții în legătură

Vizita minora UTILIZ UTILIZ In actiunea de divort avocatul sotiei mele a trecut: - in temeiul disp. art.43 al.3 din c. fam in ce privesc drepturile parintesti, dorim ca vizitele la ... (vezi toată discuția)
Partaj bebito&bebita bebito&bebita buna seara. Am avut divortul pe data de 19 mai , divort de comun acord.Pe data de 15 septembrie 2010 ar fi trebuit sa fie prima infatisare la procesul de ... (vezi toată discuția)
Hotarare judecatoreasca vs banca GabiPopa GabiPopa Am divortat de sotia mea in unma cu mai mullt de un an. Ne-am inteles in toate privintele, am facut o intelegere la notar si asa am pus capat proceseler de ... (vezi toată discuția)