avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Hotarari in Adunarea Generala care incalca legea (???)
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Hotarari in Adunarea Generala care incalca legea (???)

Buna dimineata,

As dori sa stiu daca este corect ca la Adunarea Generala sa se hotarasca sa se calculeze toate cheltuielile lunare pe persoane si apartament, lucrarile de reparatie pe tronson (adica daca o coloana se schimba de la subsol pana la ultimul etaj) este achitata doar de cei afectati, cand legea prevede ca ca calculul cheltuielilor se fac pe cota indiviza. Aceasta hotarare a fost votata si aprobata cu un vot contra si o abtinere.
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: anigb2 , utilizator 20:28, 26 Martie 2010
ynocentta a scris:

carol_lorac a scris:

[...] este bine sa o faceti in dublu exemplar (eventual triplu, unul pt cenzor) si sa il puneti pe presedinte sa semneze de primire pe exemplarul dvs, specificind in final ca asteptati in raspuns scris din partea comitetului executiv. dupa primirea acestuia, dvs sinteti perfect acoperita si ei isi asuma pe deplin raspunderea in fata legii prin raspunsurile date

Cenzorul nu are atributii asupra un fel de petitie
Asupra legalitatii ,unica autoritate competenta a se pronunta ,este instanta de judecata

inca o data dovediti ca nu cunoasteti indeajuns legea 230/2007 si hg 1588/2007
intr-adevar,
Cenzorul nu are atributii asupra un fel de petitie
insa este direct responsabil de respectarea legalitatii, fapt care a mai fost discutat pe acest forum destul de recent
Art. 33. - (1) Cenzorul sau comisia de cenzori a asociatiei de proprietari are, in principal, urmatoarele atributii:
a) verifica legalitatea actelor si documentelor, a hotararilor, deciziilor, regulilor si regulamentelor;
elga50 a scris:

Dar ca sa hotarasti in adunarea generala ca reparatiile sa se imparta pe persoane, cand in HG spune clar ca se impart pe cota-parte indiviza, atunci aceasta hotarare este nula si nu se aplica...si e rau ca s-a aplicat si pana acum. Dar macar pe viitor e cazul sa se aplice legea!

Imi cer scuze daca nu m-am exprimat clar, cheltuielile nu s-au impartit niciodata pe pesoane, doar pe tronson.
anigb2 a scris:

Dar este corect, daca a stabilit adunarea generala ca repartizarea cheltuielilor lunare sa se calculeze pe persoane? Eu am calculat pana anul trecut pe cota indiviza, in urma adunarii am modicat metoda de calcul pe persoane. Daca in 45 zile nu a contestat nimeni (s-a votat in unanimitate) tot nu este legal?

Asta ati scris si mi s-a parut foarte clar. Nu exprimarea era gresita, ci toata ideea.
Cred ca putem incheia aici acest subiect, nu?
Da, multumesc pentru raspunsuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abuzuri presedinte? irina_maria1 irina_maria1 Buna ziua, 1)Dupa AG anuala a fost schimbat Comitetul Executiv, la prima sedinta Presedintele a anuntat ca el nu recunoaste ca membrii ai asociatiei decat ... (vezi toată discuția)
Daune de la vecinul care si-a reparat singur acoperisul ariana03 ariana03 Buna ziua, in decursul anului trecut, vecinul de la etajul 4 a luat hotararea de a repara acoperisul, fara sa consulte toti vecinii de pe tronson, fara sa faca ... (vezi toată discuția)
Zugrăvit scari asociatie de propietari jeni0 jeni0 Buna ziua Am si eu cateva intrebari :Cum se împart cheltuielile pt zugrăvirea scărilor in cadrul unei asociații de proprietari ?Daca la prima întâlnire ... (vezi toată discuția)