1.In cazul in care angajatul isi trimite demisia prin posta (ex.prioripost cu confirmare de primire),cum poate demonstra,in eventualitatea ca apar probleme,ca in respectivul plic chiar era cererea de demisie,si nu,sa zicem,o felicitare,fiind binestiut faptul ca posta va aplica un nr. de inregistrare pe scrisoare,dar nu este interesata de textul acesteia.
2.Daca angajatul doreste sa recurga la martor pentru a-si dovedi depunerea demisiei,martorul poate fi si o ruda apropiata?
3.In cazul depunerii demisiei de catre angajat,anagajatorul mai trimite vreun document la camera de munca,inaintea deciziei de incetare a contractului?
4.Presupunand ca angajatul si-a prezentat demisia si nu are datorii la societate,in cat timp de la depunerea demisiei este obligat angajatul sa intocmeasca fisa de lichidare a datoriilor?
5.Concediul medical poate fi eliberat doar de medicul de familie sau de orice medic?Este necesar si avizul de la medicina muncii?
Raspuns la intrebarea 3: Angajatorul depune doar decizia de incetare a contractului de munca.
Raspuns la intrebarea 4: Lichidarea se face de obicei la expirarea perioadei de preaviz.
Daca am intuit bine facand o legatura intre cele 5 intrebari, persoana in cauza se afla in concediu medical si doreste sa trimita demisia fara a se mai prezenta la unitate. De aceea vreau sa precizez ca orice suspendare a contractului de munca suspenda si perioada de preaviz. Daca angajatorul nu renunta la preaviz, salariatul este obligat sa-si desfasoare activitatea normal in aceasta perioada , cu exceptia situatiei in care angajatorul nu-si indeplineste obligatiile din contractul de munca.