avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 708 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Despre demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Despre demisie

1.In cazul in care angajatul isi trimite demisia prin posta (ex.prioripost cu confirmare de primire),cum poate demonstra,in eventualitatea ca apar probleme,ca in respectivul plic chiar era cererea de demisie,si nu,sa zicem,o felicitare,fiind binestiut faptul ca posta va aplica un nr. de inregistrare pe scrisoare,dar nu este interesata de textul acesteia.
2.Daca angajatul doreste sa recurga la martor pentru a-si dovedi depunerea demisiei,martorul poate fi si o ruda apropiata?
3.In cazul depunerii demisiei de catre angajat,anagajatorul mai trimite vreun document la camera de munca,inaintea deciziei de incetare a contractului?
4.Presupunand ca angajatul si-a prezentat demisia si nu are datorii la societate,in cat timp de la depunerea demisiei este obligat angajatul sa intocmeasca fisa de lichidare a datoriilor?
5.Concediul medical poate fi eliberat doar de medicul de familie sau de orice medic?Este necesar si avizul de la medicina muncii?
Cel mai recent răspuns: Stefania Paraschiva , Contabil 02:18, 8 Februarie 2007
Bravos mony:D nu poti raspunde in vreo 5 postari la o intrebare, poate ei premiul cel mare:)):)):)):)):)):))
Demisia prin posta este inadmisibila din punctul meu de vedere, in primul rand pt. ca salariatul s-ar putea sa trebuiasca sa acorde cele 15 zile de preaviz:D:O
Pentru doja32 . Demisia este un act unilateral, nu trebuie motivat si nu trebuie aprobat de angajator (prin urmare nu are cum sa se opuna). Trebuie insa respectat termenul de preaviz. Daca angajatorul "aproba demisia" se ajunge de fapt la incetarea contractului de munca prin acordul partilor caz in care nu mai este nevoie nici de termenul de praviz.

Pentru Romy. Nu vad de ce n-as putea trimite de cu seara demisia prin posta cu confirmare de primire si eventual cu valoare declarata (astfel incat sa am si dovada continutului plicului) daca vreau sa-mi constitui o dovada a depunerii ei pentru eventualitatea in care angajatorul nu ar vrea sa-mi semeze de primire si a doua zi dimineata sa merg la munca pentru a taia frunze la caini pana trece termenul de preaviz.

Pentru doja32 . Demisia este un act unilateral, nu trebuie motivat si nu trebuie aprobat de angajator (prin urmare nu are cum sa se opuna). Trebuie insa respectat termenul de preaviz. Daca angajatorul "aproba demisia" se ajunge de fapt la incetarea contractului de munca prin acordul partilor caz in care nu mai este nevoie nici de termenul de praviz.

Pentru Romy. Nu vad de ce n-as putea trimite de cu seara demisia prin posta cu confirmare de primire si eventual cu valoare declarata (astfel incat sa am si dovada continutului plicului) daca vreau sa-mi constitui o dovada a depunerii ei pentru eventualitatea in care angajatorul nu ar vrea sa-mi semeze de primire si a doua zi dimineata sa merg la munca pentru a taia frunze la caini pana trece termenul de preaviz.

E un punct pertinent de vedere:D
Dar ce ma impiedica sa depun demisia laregistratura in prezenta unui martor/ prieten ce poate confirma ulterior, daca e cazul, fara a cheltui bani aiurea#-o
demisia este demisie. si nu ai cum sa primesti piedici atata timp cat respecti cele 15 zile de preaviz daca nu esti in functie de conducere
in funtia de conducere preavizul este mai mare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sfat demisie (rog raspuns) verrcetty verrcetty buna ziua lucrez de 9 luni intr-o companie unde inca de la inceput am avut probleme. in luna noiembrie 2006 am semnat un contract de munca cu data de 15 ... (vezi toată discuția)
Fostul angajator nu imi elibereaza carnetul de munca! e legal? ce ma fac? VBGH VBGH FOSTUL ANGAJATOR REFUZA SA IMI ELIBEREZE CARNETUL DE MUNCA DUPA CE ACESTA A FOST INCHIS IN URMA INCHEIERII CONTRACTULUI DE MUNCA PRIN DEMISIE DEOARECE AM O ... (vezi toată discuția)
Carte munca remammm remammm buna ziua. as dori sa va intreb cum pot imprumuta cartea de munca pentru cateva zile (in conditiile in care sunt bugetar, iar acestea sunt pastrate la ... (vezi toată discuția)