avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 874 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salariu compensatoriu (cand justitia face dreptate ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salariu compensatoriu (cand justitia face dreptate (oarba))

In iunie 2009 am fost disponibilizata cu articolul 65 (1) din Codul Muncii. In 09.12.2009 am chemat in judecata societatea sa imi platesca salariul compensatoriu .
Curtea a decis caactiunea mea nu este fondata.
Dragi fosti angajati nu va mai bazati pe minunata justitie din romania ca nu vedeti salarii compensatorii nici la pastece cailor .
EddieM a scris:
Am o intrebare: exista sectoare de activitate in care CIM NU se subordoneaza CCMUN ? Daca da, care sunt acestea?

Este vorba de sectoarele in care exista legi speciale care completeaza CCMUNN, cum ar fi sectorul bugetar.
tudorvaleriu a scris:

EddieM a scris:
Am o intrebare: exista sectoare de activitate in care CIM NU se subordoneaza CCMUN ? Daca da, care sunt acestea?

Este vorba de sectoarele in care exista legi speciale care completeaza CCMUNN, cum ar fi sectorul bugetar.

Multumesc, am crezut ca sunt sectoare ”neacoperite” deloc de CCMUN, lasate pur si simplu la negocierea angajator-angajat.
CCMN este aplicabil tuturor salariatilor din tara din sectorul privat, iar angajatorii sunt obligati sa-l respecte in lipsa unor CCM la nivel de unitate sau la nivel de ramura.
Nici eu nu a m intalnit sa se respinga asemenea cerere...poate nu vi s-a respins pe fond...sau actiunea a fost prost redactata.
Aveti dreptate dar judecatoarea a dat alta sentinta chiar daca deciziile Curtii Constitutionale 511/2006 si 96/2008 o contrazic.
Eventual sa imi fac dreptate cu parul daca in justitie nu merge.

Alte discuții în legătură

Cerere admisa de tribunal stelamudura stelamudura Am castigat in Instanta salarul compensator acordat prin CCMUNN 2007-2010.L-am si primit de la institutia la care am lucrat. Doar unul. Fara sa fie vizat de ... (vezi toată discuția)
Salariu compensatoriu Elena S Elena S Buna seara! Sper sa reusesc sa aflu ceea ce ma intereseaza f mult... Sunt in preaviz de 20 de zile in conformitate cu art 73, alin 1... Intrebarea mea este: ... (vezi toată discuția)
Perioada preaviz in cazul somajului Nelia2583 Nelia2583 In cazul punerii in somaj, angajatul beneficiaza de perioada de preaviz de 20 zile? am auzit si de un salariu suplimentar... (vezi toată discuția)