avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 677 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... conflictul de drepturi
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

conflictul de drepturi

Firma la care lucrez isi transfera activitatea de vanzari pe alta societate din holding.
Echipa . nou angajata nu doreste si preluarea mea, de aceea mi-au propus incetarea contractului de munca de comun acord. In afara de plata drepturilor la zi( salariu +plata concediului neefectuat in anul2010) , ce drepturi financiare mai pot obtine).Precizez ca nu am semnat nici o fisa de post si nici un stat de plata , remuneratia facandu-se direct intr-un cont personal de catre terte persoane , din conturile lor personale. nu direct din contul firmei.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:44, 29 Martie 2010
ma gandeam la o rezolvare pe cale amiabila cu posibilitatea platirii , in afara de drepturile salariale a zi , a ceva compensatoriu, dar, ca raspuns la cererea mea mi-i s-a spus ca nu sunt in postura de a negocia salariu compensatoriu si ca imi vor da obiective pe care sigur nu le voi putea indeplinii si imi vor desface contr de munca ca fiind necorespunzatoare postului.
Potrivit legii, salariile compensatorii sunt acordate in situatia in care incetarea c.i.m. are loc din motive neimputabile salariatului....Angajatorul nu este obligat sa inceteze c.i.m. din motive neimputabile salariatului si nici salariatul nu este indreptatit sa-l oblige la asa ceva.
Intr-adevar , nu este obligat sa inceteze cim din motive neimputabile salariatului, dar din ce alte motive ar putea?in mod normal ar trebui sa ma dea in somaj dar imi refuza acest drept.In situatia aceasta ce ar trebui sa fac.? Nu mi-au dat preaviz, cu toate ca in cim scrie ca in cazul concedierii perioada este de 20 zile.
Alte motive de concediere exista in art.61 C.mun. ...daca nu v-au concediat, nici nu aveau cum sa va instiinteze pentru intrarea in preaviz ....
Ultima modificare: Luni, 29 Martie 2010
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere individuala...un sfat, va rog! lilisor24 lilisor24 Incepand cu 3 ian 2009, postul pe care l-am ocupat s-a desfiintat. Mi s-a prezentat o decizie de restructurare a postului pe care am semnat-o. Precizez ca este ... (vezi toată discuția)
Salariu compensatoriu ContSters113138 ContSters113138 am primit decizia de desfacere a Contractului de Munca in urma desfiintarii postului; este vorba despre o concediere colectiva; ce sanse sunt sa putem ... (vezi toată discuția)
Restructurare post 3l3na 3l3na buna ziua, lucrea de un an, iar momentan din cauze economice postul pe care lucrez (secretara)a fost restructurat. stiu caam dreptul la un salar ... (vezi toată discuția)