avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... partaj apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

partaj apartament

Buna ziua!Mama a cumparat un apartament in anul 2000,cu banii obtinuti in urma vanzarii unei alte locuinte proprii.Aceasta l-a trecut pe contractul casei si pe tata(cu care nu este casatorita,noi nefiind copii lui).Tata vrea ca apartamentul sa fie vandut si sa se imparta banii(cu toate ca el nu a participat cu nici un ban la cumpararea lui).Ar putea tata sa cedeze jumatatea lui de apartament (nu are copii) la cineva strain?Ar putea initia partajul fara el?Si cam cat ar dura?Daca ma puteti sfatui cum am putea proceda,noi nu vrem sa vindem apartamentul acesta,se poate dovedi,ar putea castiga mama apartamentul avand in vedere ca el nu a participat cu nici un ban?
Va multumesc!
Dupa cum am scris mai sus noi nu vrem sa vinem apartamentul,de fapt nu sta nimeni in el(parintii fiind in spania,impreuna cu fratele meu,eu in iasi,studenta),dar tata o ameninta pe mama ca daca nu il vinde si ii da jumatate din bani el ca sa ne faca rau(mie,mamei si fratelui),isi doneaza jumatatea lui de locuinta la un strain.Acum mama s-a gandit ca poate daca incepe ea partajul,dureaza mai multi ani cu toate ca este doar o amanare la vanzarea lui.Daca si-ar dona el partea,acel cineva ar avea dreptul sa vina sa locuiasca in casa?ar putea vinde orice de pe acolo?
da.. exact situatia de care ziceam.. va fi o donatie simulata, cu scopul de a face rau..si da, pers care va accepta donatia va avea dreptul sa intre in casa si eventual sa vanda (daca asa ceva stie sa faca) lucrurile din casa.. va sfatuiesc sa luati de urgenta legatura cu un avocat, pe care sa l angajati sa demareze procedura de iesire din indiviziune (partaj judiciar).. nu veti vinde apartamentul..in cel mair auc az, veti da concubinului partea lui sub forma de sulta..faptul ca e plecat in spania.. e un avantaj.. un avocat istet poate profita de acest fapt
mama avand contract de munca in spania, vine foarte rar in romania(doar vara 2-3 sapt),mi-ar putea face o procura sa o pot eu reprezenta in eventuala judecata..intrebarea mea ar fi,s-ar putea cu un avocat bun de partea noastra (avand in vedere si criza imobiliara ) sa fie evaluat apartamentul la un pret inferior pietei imobiliare (sa zic asa la jumatate din valoare apartamentului?)
Prin nimic eu intelegeam ''nimic''.
Daca are dreptul la jumatate oricat de redusa ar fi sulta daca nu primeste banii va poate vinde casa la licitatie publica daca nu promeste banii.
Faptul ca este criza nu va ajuta pentru ca nu se poate stabili o valoare derizorie.

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce drepturi are un concubin laly laly hristos a inviat. as avea si eu nevoie de un raspuns. am un apartament cumparat impreuna cu o alta persoana. am locuit impreuna 7 ani in urma cu ceva timp a ... (vezi toată discuția)
Refuzul platii sultei pentru imobilul atribuit ioanabest ioanabest Va rog ajutati-ma cu un sfat in cazul de mai jos: in urma succesiunii dupa tata am mostenit 3/4 dintr-un imobil, iar sotia lui tata ( mama mea vitrega) a ... (vezi toată discuția)
Pot vinde casa parinteasca fara acordul fratelui? Bambi4true Bambi4true Detin cota parte din apartamentul parintesc ( mostenire de la tata ) pe care eu si mama vrem sa-l vindem, insa fratele se opune ( ca mai bine ia jumatate din ... (vezi toată discuția)