pedycab a scris:
Da stiu acest lucru dar vedeti sunt deja doua luni de cand copilul este la ea iar eu nu am drep la el...dupa parerea ei. As putea sa fac si eu pe nebunu si sa iau copilul de la gradinita si sa-l duc acasa. Oare ma pot cobora la nivelul asta? Am aceleasi drepturi ca si ea, ea a fost cea care a plecat din casa si a luat copilul. Am sperat in buna ei cuvinta ca-mi va permite si mie dreptul de a-mi vedea copilul. Stiti ,copilul are 5 ani si tere ma tem ca ochii care nu se vad se uita, si pana se va da sentinta eu tot nu vad copilul.
Doriti un program de vizita coerent??
O hotarare judecatoreasca va determina in ce conditii puteti derula acel program de vizita cu minorul. Dupa deschiderea unui astfel de proces, daca mama copilului in continuare se opune ca dvs sa va vedeti copilul, prin intermediul unei cereri de ordonanta presedintiala va trebui sa solicitati ca pe durata procesului de fond sa vi se asigure dreptul de a mentine legaturile personale cu minorul. Mamele de acest gen considera ca este
dreptul lor de a decide dar e o parere eronata pe care o hotarare judecatoreasca
o va ajuta sa se clarifice. Important este ca dvs sa apelati de urgenta la un avocat si sa recurgeti la o actiune legala in cel mai scurt timp, iar in plus evitati scandalurile in public sau in fata copilului. Nu va ajuta la cauza. In schimb asigurati-va ca aveti martori credibili care sa ateste in fata judecatorului ca mama copilului refuza sa va lase sa-l vedeti pe copil.
Altfel, cum bine ati intuit, situatia se va agrava iar copilul se va instraina pana la punctul in care nu va mai intelege prezenta persoanei dvs in calitate de
tata