avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... in ce conditii
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

in ce conditii

in ce conditii instanta poate respinge o cerere de divort
Cel mai recent răspuns: luiza2008 , utilizator 20:09, 2 Aprilie 2010
Acest motiv invocat de catre sotul dvs. nu mi se pare ca poate fi luat in considerare , in special datorita faptului ca ca se leaga de lucruri petrecute anterior casatoriei , iar ele nu mai prezinta relevanta acum . Chiar daca ar veni cu probe, tot nu cred ca instanta ar aprecia acest motiv ca fiind unul intemeiat pentru desfacerea casatoriei. Asa incat , daca nu vine cu veva plauzibil si nu doar cu chesti puerile, nu va putea obtine divortul, in oinia mea.
Motivul indicat de sotul dvs nu este un motiv temeinic pentru ca instanta de judecata sa incuviinteze divortul!
Ba dimpotriva , parasirea domiciliului atata timp cat aveti un copil minor se incadreaza la abandon de familie , fapta penala !
Ceea ce s-a intamplat inainte de casatorie, nu poate intra in categoria INFIDELITATII CONJUGALE.
Motivele sale pentru desfacerea casatoriei, trebuie probate in fata instantei in mod clar, si cu referire la perioada casniciei, mai ales cand este vorba de un copil minor al partilor..
Acest motiv, poate sa fie invocat de el, in fata dvs. doar pentru plecarea lui de acasa, dar nu este valabil si pentru instanta.
Ultima modificare: Duminică, 28 Martie 2010
ContSters122901, utilizator
asta e singurul motiv invocat in cerere?
citez: inca dinnaintea casatoriei datorita serviciului pe care il avea sotia mea si-a permin sa fie o infidela si apoi a continuat si dupa casat pina intr-o zi cind un domn m-a oprit si mi-a inminat un cd cu sotia mea in dif ipostaze numai ca eu nu mai am cd in acest moment. chiar si dupa nasterea copilului meu sotia mea a fost vazuta aducind barbati in lipsa mea acasa dar a fost vazuta si in diverse localuri cu diversi barbati niciodata aceiasi.asadar onorata instanta cam astea sint motivele mele de divort iar ca cerinta cer sa-mi incredintati mie minorul si cu urmatorul program de vizita pt mama lui.cam astea sin motivele si cerintele lui pt divort, iar eu va spun ca locuim cu mama mea iar in timpul liber eram in compania soacrei mele si al fiului meu de doar 1an si 4 luni iar noaptea eram acasa

Alte discuții în legătură

Divort danaro danaro Buna ziua, Apelez pe aceasta cale deoarece am nevoie de un sfat. Fratele meu este casatorit din 1987 si in urma acestei casatorii a rezultat un baiat. ... (vezi toată discuția)
Divort si incredintare copil cristeo cristeo Buna ziua. Fratele meu se confrunta cu urmatoarea situatie si vreau sa-l ajut. Este casatorit de 2 ani, are un copil in varsta de 1 an si de cateva luni a ... (vezi toată discuția)