avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 114 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Inregistrare PFA la Administratia Financiara
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Inregistrare PFA la Administratia Financiara

Buna ziua,
Am depus dosaru la Registu Comertului astept sa-mi iasa actele, va rog sa-mi spune-ti care este urmatorul pas...trebuie sa merg la Administratia Financiara pt. inscriere si unde mai trebuie sa ajung ?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ACHIM EUGEN , Consultant asigurari 08:55, 8 Iulie 2010
Multumesc pentru raspuns, dar la var. PFA se cere CNP si nu CUI, asa cum are I.I. ... ; am pus CNP-ul meu, dar oricum nu e corect; daca pun cifrele de la CUI nu imi valideaza datele... De asemenea, cod CAEN la II e la fel ca la SC( cu 4 cifre), nu ca la PFA, si nu am gasit nici macar un echivalent, sau ceva asemanator, la codurile acestea de 2 cifre de la PFA... am trecut si aici ceva, sa fie... :stunned: Asa se face ? B-)
buna ziua, m-am inregistrat ca pfa si urmeaz sa merg la administratie sa inregistrez declaratia 200 cu venitul aproximat pt anul in curs. eu in noiembrie 2010 voi naste si voi intra in concediu crestere copil. cum se va calcula indemnizatia de 85 % din veniturile aproximate in declaratia 200? ce se va intampla cand va veni declaratia de impunere cu veniturile reale incasate, asta abia in 2011.
amandeal a scris:

monimiron a scris:

da, urmatorul pas este sa mergeti la Administratia financiara si sa sa depuneti declaratia de venit estimat 220 in termen de 15 zile de la infintare PFA(incepere activitati independente), in alta parte nu mai trebuie sa mergeti !


Dupa aceea trebuie sa mergeti sa incheiati un contract de a sigurare cu Casa de sanatate , suma la care veti plati 5.5% este suma din Declaratia de venit estimat.
Si la Casa de pensii ( daca nu aveti si un contract de munca ) si veti plati 31.3% din suma asigurata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare la administratie a unei intreprinderi individuale twisted111 twisted111 Buna ziua, In cursului anului 2011 ( octombrie) a fost eliberata de la Registrul Comertului o intreprindere individuala. Exista vreo obligatie a ... (vezi toată discuția)
Itm si administratie iclaudia19 iclaudia19 buna seara, am o firma din 2010 fara angajati iar de luna viitoare vreau sa angajez 2 oameni....cum se procedeaza la itm si la administratie? la itm pentru ... (vezi toată discuția)
Din saga pot sa listez registru de evidenta fiscala? bgeorgeta bgeorgeta daca lucrati cu SAGAva rog sa-mi spuneti daca pot sa listez Registru de evidenta fiscala MULTUMESC FRUMOS! (vezi toată discuția)