avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 739 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... certificat casatorie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

certificat casatorie

Buna ziua
daca certificatul de casatorie este la sotul meu si nu am cum sa-l iau de acolo cum depun actiunea de divort?
pe site-urile primariilor am vazut ca duplicat se da in caz de pierdere/ furt /distrugere
multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ne_nicku , utilizator 10:41, 2 Februarie 2007
nicule, scuze, cred ca te-a luat valul:D cererea de divort nu o poti depune prin posta:((:((
Ba poti:D - art. 82, 109 CPC
Sunt obligati sa ti-o primesca si sa actioneze in concesinta:D - 112 si urm.
Daca vor sa fie rigurosi, ceea ce nu se prea intampla, uzeaza de dispoz. C. proc. civ., daca nu, te citeaza si te rezolva la primul termen:)
scuze:"> imi iesti prea simpatic si nu asi vrea sa polemizez cu tine in forum pe aceasta discutie.
totusi daca te documentezi pe Codul familiei coroborat cu Codul de procedura civila ai sa vezi ca e o proceduraq speciala#-o
nu va certati!
o s-o depun personal:D
cam cat dureaza divortul daca nu am copii si nimic de impartit?
....Gata... asta e ultima::)
Stiu ca e o procedura speciala. Dar pana sa ajungi la ea, cererea poti sa o depui - deci, doar sa o depui - prin posta.
Ca sa-ti aplice vreo sanctiune, ar trebui sa fii de fata - in contradictoiriu, nu?! - si abia de atunci mergi pe procedura speciala.

Alte discuții în legătură

Divort rapid alin76 alin76 As vrea sa stiu cum pot sa obtin pronuntarea la un divort cat mai rapid ? Actele necesare si cum procedez. (vezi toată discuția)
Te poti razgandi la un divort amiabil? BadilaR BadilaR Buna ziua ! Va rog frumos sa ma ajutati si pe mine. Sotul meu s-a decis sa divorteze dar din pacate motivele lui nu sunt atat de \"convingatoare\" nici pentru ... (vezi toată discuția)
O speta de divort Alexandra.D Alexandra.D Sunt studenta la drept in anul 2 si, din pacate, am un caz de divort in familie. Cum nu stiu practica ci mai mult teorie, as dori sa apelez la sfaturile de pe ... (vezi toată discuția)