avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1168 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... taxe si impozite la o asociatie de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

taxe si impozite la o asociatie de proprietari

buna ziua! cum se calculeaza salariul net intr-o conventie civila cu 4 ore pe zi la o asociatie de locatari, tinand cont ca angajatul mai are un contrcta de munca la o alta firma cu 8 ore pe zi? ce contributii sunt obligatorii sa plateasca angajatul la stat? eu stiam ca deducerea personala nu se aplica in acest caz si obigatoriu este impozitul pe salariu conventie civila?
mai este necesara plata CASS?
multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: sacalul09 , utilizator 10:10, 30 August 2010
Petre Daniel a scris:
In cadrul unei asociatii care are incheiata o conventie civila pentru activ de curatenie, femeia de serv are obligatia de a depune declaratii pentru sanatate, somaj si pensii cf. noului cod fiscat ( OUG 58 ?! )
Asociatia are alta obligatie, alta decat cea de a depune declaratia 100 si plata aferenta ?


femeia de servici nu are aceasta obligatie decat daca este persoana fizica autorizata.
atentie la termenii in care ati incheiat conventia civila pentru ca la un eventual control acea conventie poate fi reconsiderata si interpretata ca si contract individual de munca si exista posibilitatea sa platiti impozitele retroactiv.
Imi puteti da cateva info ref la modul in care ar trebui sa arate o conventie civila a.i. in urma unui control sa nu fie reconsiderata incadrarea si sa ne vedem obligati sa platim retroactiv ?
Ce ar trebui sa continu si ce nu ?
Ultima modificare: Joi, 26 August 2010
Petre Daniel, utilizator
chiar credeţi că se pot pune pe forum ceea ce cereţi ?,consultaţi un jurist
Daca se doreste, se poate, este de ajuns si un mesaj privat !!
Noua celor mai ''neexperimentati" ne-ar fi de mare ajutor un exemplu de conventie buna pentru un eventual control. Poate va indurati si de mine.....:sorry: si ma ajutati intr-un mesaj privat, pls...
sunt total in ceata, noi avem 2 conventii la bloc si un contact de mandat, presedintele si femeia de servici pensionari si administratorul -salariat la alta fima cu carte de munca. Acesti oameni conform noii legi trebuie sa-si plateasca contributiile de 10.5 CASS, 5.5 CAS 0.5 somaj? Noi ca asociatie ce legatura avem?Omul daca vrea plateste daca nu primeste amenda...putem noi sa-l urmarim? In afara de impozitul retinut la sursa, asociatia mai are vreo obligatie? Oameni invatati va rog sa ma lamuriti si pe mine ca nu inteleg nimic...
dna elga, d-nul adrian si alti oameni cu multa experienta dumneavoastra cum procedati?
Ultima modificare: Duminică, 29 August 2010
andradaa, utilizator

Alte discuții în legătură

Pfa activitate dependenta MISKA5 MISKA5 Buna dimineata. OUG 82 art.I punct 2.1 spune:Orice activitate poate fi reconsiderata dependenta daca indeplineste cel putin unul din urmatoarele ... (vezi toată discuția)
Obligatiile fiscale ale asociatiilor de proprietari catre stat elga50 elga50 Cititi acest articol aparut in data de 13.07.2012 pe site-ul ... (vezi toată discuția)
Conventii civile mihaelahory mihaelahory In cazul realizarii de venituri rezultate din activităţi profesionale desfăşurate în baza contractelor sau convenţiilor încheiate potrivit Codului ... (vezi toată discuția)