avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... recuperare prejudiciu
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

recuperare prejudiciu

am si eu o problema legat de abuzul de increde am incredintat masina personala unui prieten si mia faxcuto praf cum pot recupera banii pe ea daca nu ma inteleg cu el
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 09:53, 31 Martie 2010
bebe1988 a scris:

in concluzie eu o sami recuperez banii sau nu ?? atat mai vreau sa stiu va roog

una e sa va duceti singur sa va cereti banii si alta e sa trimita avocatul o notificare prin executor princ are ii someaza sa va achite contravaloarea reperatiei conform devizului estimativ
avocatPetre a scris:

cum va facut-o praf? a facut accident cu ea? daca a facut accident cu ea, procesul verbal de constatare a accidentului va fi dovada dvs pentru o plangere impotriva amicului, ptr abuz de incredere

Abuz de incredere? Dupa care Cod penal ? Chestiunea tine de raportul delictual civil, in nici un caz de penal.

Codul penal art. 213. - Abuzul de încredere
Însusirea unui bun mobil al altuia, detinut cu orice titlu, sau dispunerea de acest bun pe nedrept ori refuzul de a-l restitui, se pedepseste cu închisoare de la 3 luni la 4 ani sau cu amenda.

Abuzul de incredere se savarseste cu intentie. Nici vorba de asa ceva in speta de fata.
@ bebe1988
Avand in vedere felul in care ti-ai ortografiat mesajele nu cred ca ti-ar folosi un raspuns mai elaborat decat acesta: Se pot recupera banii pe calea unei actiuni civile. Angajeaza un avocat, restul e problema lui.
Ah, sa nu uit, nu mai publica intrebari in serie cu acelasi subiect ori fara subiect.
Puteti obtine recuperarea prejudiciului,fie amiabil,daca persoana constientizeaza ,responsabilitatea care ii revine ca urmare a evenimentului,fie prin actiune in pretentii la instanta de judecata
Consultati avocat care sa va redacteze actiunea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bunuri ne restituite aledical aledical Am dat unui prieten bunuri pentru a mobila o cabana , acum am rupt relatiile cu el si doresc bunurile inapoi iar el refuza cu trebuie sa procedez; sa depun ... (vezi toată discuția)
Abuz in asigurari si service auto ro_cora ro_cora Buna ziua. Ma confrunt cu urmatoarea problema. Am fost lovit in trafic de o alta masina (din spate), am facut amiabila, iar asigurarea lui (Asirom) mi-a ... (vezi toată discuția)
Despre abuz de incredere bebe1988 bebe1988 eram la un chef la cabana cu prietenii si unul dintre ei ma rugat sa i dau cheia d la masina sa mearga sa isi ia tigari eu lam intrebat p el si prietena lui ... (vezi toată discuția)