avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... plangere contraventionala
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

plangere contraventionala

Am primit si eu o citatie care "suna" cam asa eu din... este chemat in aceasta instanta,camera1 complet civil in ziua de.... in calitate de intervenient, in proces cu.....in calitate de petent pentru Fond-plangere contraventionala. si povestea ar fii pe scurt cum ca acum cateva luni am intrat cu masina intr-o caruta pe fondul nesemnalziraii cores[unzatoare a carutasului fiindca era noaptea. Nu am avut nici o vina nici macar o amenda nu nimic carutasul si-a luat amenda si acum primesc aceasta citatie! am motive de ingrijorare? pot sa nu ma prezint?
Ultima modificare: Miercuri, 31 Martie 2010
ionut_v, utilizator
Este recomandabil sa va prezentati la proces pentru ca se vor administra probe.
Puteti evita o situatie surprinzatoare daca veniti la judecata intrucat se pot intampla multe la procese...
Si eu am un proces de acest gen si instanta timp de 2 termene mi-a tot spus ca nu se stie cine este vinovat...desi e clar din punctul meu de vedere.
Martorii nu au venit desi au fost propusi de parti si incuviintati de instanta...

avocat Claudiu Lascoschi
Va salut,
Am avut si eu ceva asaemanator, cineva m-a lovit, nu avea asigurare, eu mi-am reparat masina pe casco, dar a facut plangere contraventionala sa anuleze proc. verbal de la politie.
Initial nu am vrut sa ma prezint, dar dupa ce am citit dosarul, ele isi formula intreaga aparare pe faptul ca accidentul s-a produs din vina mea.A venit si cu doi martori, dintre care unul e adevarat ca fusese cu el in masina, dar celelalt nu avea nici o treaba, dar se jura ca circula in spatele lui.Noroc ca au fost atat de prosti de si-au dat cu stangul in dreptul si am avut si eu un martor, care era cu mine in masina.Putea aparea problema sa-i repar masina si cum asigurarea nu ii facuse constatarea ma puteam trezi ca ii plateam masina lui. Daca eram de vina imi ceream si scuze si ii dadeam asigurarea in momentul accidentului dar asa......
Parerea mea este sa va prezentati pentru ca manati de avocati va treziti cu cine stie ce minuni.
DAR NU INTELEG DE CE TREB SA MA CAR eu prin tribunale cand la politie s-a dovedit si finalizat clar nu am nici cea mai mica vina nici macar pt viteza sau eu mai stiu ce! In loc sa zica multumesc ca nu i-am dat in judecata ca sa imi fie reparata masina pt ca nu am avut casco acuma mai fac si treaba asta nu i-am dat fiindca sunt foarte saraci si nu aveam ce sa le iau altceva decat caii de la caruta eventual! In fine sper sa nu am surprize neplacute eu nu mi-am angajat nici un avocat trebuie? Este necesar in cazul de fata sa imi angajez? Primul proces l-am avut saptamana trecuta insa nu m-am prezentat celalalt il am la sfarsitul acestei luni la care am degand sa ma prezint totusi vreau sa scap de aceste neplaceri!
Ultima modificare: Marți, 6 Aprilie 2010
ionut_v, utilizator
Mirel 28 are dreptate.
Nu stiu daca este neaparat necesar sa va angajati avocat dar ideea este bine exprimata de Mirel.
Trebuie sa va aparati chiar daca stati bine in proces.
E f posibil sa fiti chemat si la interogatoriu...

avocat Claudiu Lascoschi
In mod normal, daca toata lumea respcta legislatia rutiera, se presupune ca nu au loc accidente.
Daca ambii insa au facut contestatie, inseamna ca ei spun ca nu sunt vinovati si... cine e? Ca accident s-a produs, deci pe undeva cineva a gresit!
Eu as face cerere de conexare si m-as duce sa vad ce sustin aia prin dosare... si as face si cerere de daune! :D Depinde cat vreau sa cheltui cu dosarul insa...

Alte discuții în legătură

Accident rutier pe de din cauza unei carute nesemnalizate Cata Goagea Cata Goagea Buna seara Acum aproximativ o luna am avut un accident pe DE 78 la cativa km de Caracal! Am intrat in depasire, m-am asigurat ca nu vine nicio masina, dar ... (vezi toată discuția)
Am lovit o căruță nesemnalizată, ai cărei căruțași erau sub influența băuturilor alcoolice, și mi s-a ridicat permisul pentru două luni. cum mi-l pot recupera mai repede? Daniel71919 Daniel71919 Aseara am fost implicat intr-un accident cu o caruta nesemnalizata...avea doar un numar de inmatriculare. Eram aproape de iesirea din localitate din sens opus ... (vezi toată discuția)
Citatie(intervenient fortat) 3ugen 3ugen Buna ziua,azi am primit o citatie in care sunt chemat ca intervenient fortat in proces cu sc Omn in calitate de reclamant-sediul ales pentru Fond-actiune in ... (vezi toată discuția)