avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit informatii despre taxe impozite si impozitul forfetar
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

informatii despre taxe impozite si impozitul forfetar

Acum am deschis o firma si subcontractez un contract,pt serviciile prestate sunt platit cu suma de 7000 ron lunar din care cu cheltueli deduse mai raman cu aproximativ 2500-3000,ma puteti lamuri in legatura cu impozitele pe care trebuie sa le platesc?am vorbit cu uni contabili dar nu mai stiu ce sa inteleg uni zic ca platesc pe toata suma alocat iar alti spun ca doar pe ce mi-a ramas, Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: tatumaria , utilizator 07:43, 2 Aprilie 2010

va multumesc pentru informatiile oferite
fat frumos a scris:

B.George a scris:

Si cum va puteti da seama ce si cat stie contabilul cu care "discutati" si ca " nu e doar gura de el"? Comparand cu ce spun niste necunoscuti pe forumuri?
Dl. Savu are dreptate.
Dvs. doriti o consultanta in ceea ce priveste afacerea pe care doriti sa o desfasurati. Aceasta costa!

Stimate domn daca ai auzi ce raspunsri am primit eu la asa zisul interviu de angajare a unui contabil poate ai face la fel cum am procedat eu, sunteti angajator si doriti un contabil,la asa zisul interviu ai puneti niste intrebari, nu? Cum ati reactioana sa primiti raspunsuri ca: pai stiti ca, in ziua de azi este un haos total in codul fiscal si etc
Eu am cerut informatii ca sa stiu ce om angajez
Spuneti concret ce va intereseaza si va vom raspunde (eu sau colegii mei). Intrebarea pe care ati pus-o este foarte generala.
Deocamdata pot sa va spun ca:
1. Veti plati impozit pe profit.
Profitul se calculeaza ca diferenta intre venituri si cheltuieli la care se adauga cheltuielile nedeductibile si se scad veniturile neimpozabile.
Contabilul care v-a raspuns ca este un haos total in codul fiscal, imi pare rau sa va spun, dar a avut dreptate. Nu se stie daca vor fi eliminate platile anticipate in contul impozitului pe profit, nu se stie daca va fi eliminat impozitul minim si va fi introdus impozitul forfetar pe anumite activitati, nu se stie care sunt acele activitati etc. La ora actuala, referitor la cazul dvs., Codul fiscal prevede:
Art. 34 alin. 7: Prin excepţie de la prevederile alin. (6), contribuabilii prevăzuţi la alin. (1) nou-înfiinţaţi efectuează plăţi anticipate în contul impozitului pe profit la nivelul impozitului minim anual aferent primei tranşe de venituri totale, prevăzută la art. 18 alin.(3), recalculat în mod corespunzător pentru perioada impozabilă respectivă.
Aceasta prevedere s-ar putea sa dispara in cateva zile. Asteptam publicarea actului normativ in Monitorul Oficial.

2. Veti plati TVA, daca v-ati declarat platitor de TVA.

3. Veti plati impozit pe salarii, CAS, CASS, contributia la fd. de somaj etc, daca aveti salariati.

Mai sunt si o serie de taxe si impozite pe care veti fi sau nu veti fi obligat sa le platiti, in functie de specificul firmei.
Ultima modificare: Joi, 1 Aprilie 2010
Ana Muntianu, Consultant fiscal
cei cu are ati discutat nu au gresit foarte mult ; pana ieri nu va puteau spune cum se calculeaza si plateste impozitul pe profit pt.2010 deoarece nici guvernanti nostrii nu stiau asa incat poate n-ar fi rau sa va luati un contabil "boc" sau "vladescu"

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Program de gestiune magazine nefis nefis buna ziua. va rog sa-mi spuneti pentru un interviu de angajare daca sunt intrebat,care sunt cele mai utilizate programe de gestiune. va multumesc.succes. (vezi toată discuția)
Inregistrare impozit profit lory_g lory_g Buna , Multumesc mult pentru ajutor in clarificarea urmatoarei probleme: -in cazul in care in care o societate inregistreaza pierdere in in cursul anului ... (vezi toată discuția)
Impozit pe profit alexsa alexsa Buna Ce se intampla cu scutirea de impozit pe profit in cazul in care profitul este reinvestit in produse? Concret : profit 60000 lei pe anul 2008 ,sfarsit ... (vezi toată discuția)