Următoarele articole scrise de avocatnet.ro au ajutat deja zeci de mii de oameni să găsească soluții. Ți-ar putea fi de folos și ție:
- Dacă ai avut ghinionul de a fi implicat într-un accident rutier și ai dus mașina într-un service, iată la ce ar trebui să ai grijă, în calitate de client al respectivului service. Șoferii care merg cu mașinile în service în baza asigurărilor de răspundere civilă auto și în baza asigurărilor CASCO ar trebui să fie atenți la anumite aspecte și să știe ce drepturi au. Asociația Societăților de Service Auto Independente face șoferilor o serie de recomandări pentru a beneficia de reparațiile de calitate care le sunt promise în schimbul prețului plătit și atrage atenția că repararea mașinilor în service-urile partenere ale asigurătorilor vin cu o serie de dezavantaje.
- Un lucru important de știut pentru șoferi este faptul că își pot repara mașinile în orice service auto, fără ca asiguratorul RCA să se poată opune. Atâta timp cât e vorba de un service auto care funcționează legal, șoferii pot să fie despăgubiți indiferent de alegerea pe care o fac cu privire la service-ul care să le repare mașina, legislația în vigoare nepermițându-le nici asigurătorilor și nici service-urilor să facă presiuni în această privință.
- De asemenea, proprietarii mașinilor pot asista la reparațiile din service-urile auto. Mai exact, service-urile auto sunt obligate să asigure celor ce-și duc mașina la reparat posibilitatea de a asista direct sau prin sistem audio-video la activitățile de reparații sau întreținere pe care le efectuează.
- Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor le face șoferilor o serie de recomandări pentru a nu se trezi păcăliți de service atunci când duc mașina la reparat. În urma a sute de reclamații primite de-a lungul anilor, ANPC a tot făcut controale la service-uri auto din toată țara, descoperind mai multe practici comerciale incorecte, care afectează atât persoanele care-și duc mașina la reparat, cât și asigurătorii ce plătesc aceste intervenții.
- Tot ANPC ne spune că service-urile auto nu au voie să le ceară clienților să își lase mașinile în sediul lor până la plata serviciilor. Mai exact, că practica service-urilor auto de a le cere clienților să își lase mașinile în service până la plata integrală a cheltuielilor din deviz este ilegală. Atunci când li se cere așa ceva, proprietarii mașinilor pot să sublinieze faptul că asemenea practici sunt ilegale, iar service-urile pot fi sancționate inclusiv cu amendă din partea ANPC.
Discuții relevante din forum:
- Ce-i de făcut în cazul în care mi s-a stricat mașina în străinătate și cred că vinovat e service-ul din țară care a făcut întreținerea ei înainte de plecare?
- Am dus mașina la reparat într-un service la curte. După ce i-am plătit piesele și manopera, mecanicul mi-a spus că nu mai are timp s-o repare și mi-a dat piesele înapoi. Ce-i de făcut în acest caz?
- Mașină luată din service cu mai multe probleme decât avea când am dus-o. Cui pot să mă adresez pentru a rezolva această situație?
- Unde pot reclama faptul că un service auto funcționează fără autorizație?
- Pentru repararea mașinii mele, service-ul auto a folosit piese provenite din dezmembrări. În acest caz, pot acuza service-ul de înșelăciune?
- Mașina dusă în service pentru revizie, dar luată cu probleme mari la motor, care nu au fost remediate în mai multe vizite la ei. Cum îi pot trage la răspundere pe cei din service, pentru că, dacă problema era diagnosticată corect de la bun început, nu eram dispus s-o mai repar?
Campanie avocatnet.ro: Enciclopedia soluțiilor pentru probleme cotidiene - o colecție de materiale utile și sfaturi care să vă ajute să rezolvați mai ușor situațiile prin care orice om ajunge să treacă la un moment-dat: o concediere nedreaptă, o problemă cu asociația de proprietari, expirarea unui act important, o datorie nereturnată.
Comentarii articol (0)