Apoi, potrivit legii, tichetele de masă sunt valabile numai dacă au înscrise pe suportul electronic sau stocate într-un alt mod în acesta următoarele mențiuni:
- numele și adresa emitentului;
- perioada de valabilitate a utilizării tichetului de masă;
- interdicția de a fi utilizat pentru achiziționarea de țigări sau de produse alcoolice;
- numele, prenumele și codul numeric personal ale salariatului care este în drept să utilizeze tichetul de masă.
Tichetele de masă sunt valabile, după cum e prevăzut în HG 1.045/2018 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 165/2018, în anul calendaristic în care au fost emise, cu excepția tichetelor emise în perioada 1 noiembrie - 31 decembrie, care pot fi utilizate până la data de 31 decembrie a anului următor.
În cazul în care sumele primite pe card ca tichete de masă nu sunt folosite în perioadele de valabilitate amintite, ele nu se mai pot folosi, fiind anulate.
În plus, mai există un termen de valabilitate de care trebuie ținut cont, de această dată fiind vorba de valabilitatea suportului electronic, adică a cardului. Nici în acest caz, similar cardurilor bancare, sumele de pe cardul de tichete de masă nu mai pot fi folosite.
De cele mai multe ori, spre sfârșitul anului, firmele ce emit tichete de masă trimit e-mail-uri în care sunt reamintite regulile de mai sus și în care este subliniat faptul că, după ce sumele de pe card expiră, ele nu mai pot fi folosite.
Începând cu 1 august 2023, tichetul de masă are o valoare maximă de 35 de lei, față de 30 de lei, cât era anterior, iar începând cu data de 1 ianuarie 2024, valoarea nominală a unui tichet de masă nu va putea depăși suma de 40 lei.
Comentarii articol (22)