Buna seara .
Va rog sa ma ajutați cu un răspuns la următoarea situație in care ma aflu :ocupația mea este de farmacist și in luna Noiembrie in acest an am luat examenul de intrare in rezidentiat specializarea farmacie generală ,am ales centrul universitar de pregatire Sibiu, urmând ca de la 1 Ianuarie sa încep un contract de munca cu Spitalul Clinic Județean de Urgenta Sibiu pe o perioada de 3 ani timp de munca 7 ore pe zi cu funcția de farmacist rezident . Eu momentan sint angajata ca farmacist tot in farmacie de spital , dar pe județul Valcea
.Întrebarea mea este dacă este legal sa am doua CIM uri valabile, cumva pe aceeași funcție (farmacist, respectiv farmacist rezident ) , ambele la stat? Urmează sa reduc norma la 4 ore la contractul de la spitalul Vl și sa rămân cu funcția de baza declarată la Spitalul Sibiu .Dar, nu știu dacă legal am dreptul la acest cumul de funcții la stat .
Va mulțumesc anticipat
Buna seara,
Doresc sa intreb ce se intampla cu bunurile mobile (autoturism) ale unei firme (PFA- cabinet medical) ce urmeaza a fi radiata in cazul in care nu exista transfer de proprietate? Mentionez ca perioada de leasing este incheiata.
Va multumesc!
Buna ziua,
Pot circula cu o copie dupa polita RCA, dar la un eventual control al politiei ce se va intampla? adica ma refer la faptul ca nu am sticker-ul acela al politei lipit pe geam
Atasez un articol din lege gasit pe internet
"Controlul
Dovada existenței asigurării obligatorii RCA, în cazul controalelor efectuate de autoritățile abilitate, în conformitate cu prevederile art. 64 din Legea nr. 136/1995, cu modificările si completările ulterioare, o constituie:
•polița de asigurare RCA emisă de asigurătorul RCA, pentru perioada de valabilitate înscrisă, precum si vigneta aplicată pe parbrizul vehiculului în loc vizibil din exterior pentru vehiculele înmatriculate sau înregistrate în România;"
Va multumesc ptr raspuns
Buna ziua,
Ma confrunt cu o situatie prima data, din acest motiv va cer si parerea.
Am un contract de leasing la Unicredit Leasing, de curand mi-a expirat polita RCA, si nici nu mai imi desfasor activitatea la adresa de pe contractul de leasing.
Pe data de 12 mai am sunat la Unicredit sa solicit schimbarea adresei de corespondenta, tocmai ptr ca stiam ca trebuie sa primesc polita RCA cu vigneta
Ei au trimis un simplu decont ptr polita Rca la adresa schimbata ,iar plicul cu originalul Rca si vigneta, l-au trimis tot la vechea adresa, de unde binenteles a fost trimis inapoi in Bucuresti ptr ca nu a avut cine sa il ridice la vechea adresa,
Cei de la Unicredit sustin ca la ei nu a fost returnat nici un plic, cu toate ca eu am sunat la oficii postale si am confirmare clara ca plicul s-a intors in Bucuresti si un delegat al bancii l-a ridicat.
Am facut si reclamatie la Unicredit, le-am spus ca nu pot circula doar cu o copie a politei trimisa pe mail ,cu toate acestea ei nu imi ofera nici o solutie si de fiecare data imi spun ca s-a emis polita.
Ce ma sfatuiti sa fac in acest caz ,ptr ca nu e placut deloc sa le dau o rata de leasing lunar si sa tin masina in fata blocului.
Va multumesc
Buna seara,
As dori sa va intreb un lucru,daca`ma outeti ajuta.
Urmeaza sa-mi depun demisia sapt viitoare ,mai exact luni la locul de munca actual si as vrea sa-mi iau concediu o zi si anume tot saptamana viitoare vineri.
Avand in vedere ca o sa fiu in preaviz, mi se poate refuza o zi de concediu?
Mentionez ca din cele 21 de zile de concediu ,mai am de luat 9 zile.,
Si as dori sa va mai intreb,ptr plata zilelor ramase din concediu neluat,inainte sa plec din companie treb sa fac o cerere scrisa in care sa cer plata acestor zile?
Ptr ca pana acum la persoanele care si-au dat demisia inaintea mea si au plecat ,nu li s-a platit nimic.
Multumesc si astept raspuns,
O seara buna
Buna ziua.
Referitor la subiectul cu nr maxim de CIM,este adevarat ca o persoana care detine doua CIM de opt ore fiecare,la eliberarea fisei fiscale in anul 2010 pe anul 2009 este amendata deoarece s-a depasit timpul de lucru de 14 ore pe zi ?
Este adevarat acest lucru,sau are un temei legal aceasta amenda,daca exista?
Va multumesc tuturor.
Buna seara.
Referitor la acest subiect ,as vrea sa va intreb un lucru ,si anume daca in cazul unei persoane in aceasta situatie,cu doua CIM de opt ore fiecare,la anul viitor cand se elibereaza fisa fiscala pe acest an si se vede ca acea persoana a avut doua CIM de opt ore fiecare,este posibil sa se primeasca o amenda ptr acea persoana care a incheiat acele doua CIM.
Eu asta am auzit ,ca s-ar plati o amenda ptr ca se depaseste timpul de lucru de 14 ore pe zi,chiar daca aceste 14 ore sunt la doi angajatori diferiti.
Este adevarat acest lucru?
Va multumesc tuturor.
Buna ziua.
Referitor la acea declaratie in scris care trebuie data ptr functia de baza,exista un formular tipizat care trebuie completat sau o formuleaza cel ce declara functia de baza?Cum ar trebui formulata?Se depune la itm de cel de-al doilea angajator la care nu e declarata functia de baza sau poate fi depusa la itm si de catre angajat?
Va multumesc anticipat
Buna seara tuturor.
Ma adresez dumneavoastra in speranta ca poate ma puteti lamuri in legatura cu o situatie mai ciudata.
Este vorba de o persoana care are contract de munca pe perioada nedeterminata incheiat pe opt ore la o farmacie(un lant de farmacii),aceasta persoana fiind la randul ei farmacist .Totodata aceasta persoana a mai dat actele personale unei alte farmacii ,in curs de deschidere.La aceasta a doua farmacie i s-a mai facut alt contract de munca pe perioada nedeterminata tot pe opt ore,pentru ca altfel ministerul sanatatii dupa analizarea dosarului nu elib.autorizatia de functionare,daca dosarul depus nu e complet si cu acest contract de opt ore al farmacistului.Mentionez ca aceasta a doua farmacie nu este deschisa inca,dar contractul este inregistrat la itm.
Un contract este inregistrat la itm bucuresti,cel de-al doilea fiind in alt oras.
Ce se poate intampla cu aceasta persoana care are doua CIM incheiate pe opt ore,si daca este ilegal asa ceva.
Va multumesc tuturor.