avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 334 soluții astăzi
Forum Activitate maria pop

Activitate maria pop

Am o problema fara solutie : doua hotarari definitive potrivnice,intre aceleasi parti,acelasi obiect si aceeasi cauza. Am facut cerere de revizuire, cele doua dosare se afla la Curtea de apel. Dupa depunerea cererii de revizuire, am constatat o eroare materiala in dispozitivul primei hotararii, cea favorabila mie,in sensul ca s-a gresit numarul procesului verbal atacat de mine. Am facut cerere de indreptare a erorii materiale dar aceasta a fost respinsa ca neantemeiata pe motiv ca dosarul se afla la curtea de apel si nu se poate face verificarea solicitata de mine. In aceste conditii ar putea fi respinsa si revizuirea pe motiv ca hotararile nu au acelasi obiect,fac referinta la obiecte diferite? Numarul gresit al procesului verbal apare in tot continutul hotararii si in dispozitiv. Mai exista vreo solutie de indreptare a erorii inainte de judecarea revizuirii?
Va multumesc.
Hotararea suna asa :
" Pentru aceste motive in numele legii hotaraste:
Admite plangerea formulata de ............. in contradictoriu cu intimatul .......
Inlocuieste sanctiunea amenzii aplicate prin PVC numarul J00075(eronat) incheiat de intimat la data de.........cu sanctiunea avertismentului.
Cu drept de recurs in 15 zile . "
Eroarea materiala se refera la obiectul cauzei,cred eu,pentru ca pvc-ul mentionat in hotarare nu este obiectul plangerii. In plus ,dispozitivul hotararii se contrazice afirmand ca plangerea a fost admisa si facand referire la un alt pvc decat cel care face obiectul plangerii. In sensul in care inteleg eu art 281 c.pr.civ.,cred ca e o eroare materiala EVIDENTA.
Mentionez ca hotararea a fost pronuntata in decembrie 2009. Dar,din cate stiu,indreptarea erorii materiale este imprescriptibila.
Va multumesc.
Va multumesc pentru interes !
Din pacate,eroarea apare in tot continutul sentintei. In expozeu se mentioneaza ca d-nul X a fost sanctionat prin pvc J 00075(eronat) cu amenda...,iar in hotarare" inlocuieste sanctiunea amenzii aplicate prin PVC numarul J00075(eronat) incheiat de intimat la data de...,cu sanctiunea avertismentului. Mie imi pare foarte clara eroarea materiala . Nu inteleg de ce a fost respinsa cererea.
Buna seara ! Am urmatoarea speta cu care ma confrunt: am contestat in instanta un PVC cu numarul J00074 sanctionat cu AMENDA, Ca proba la dosar am depus si un alt PVC cu numarul J00075 intocmit pe numele altei persoane ,pentru aceeasi fapta ,in acelasi loc si acelasi timp,sanctionata cu AVERTISMENT. Am cerut in instanta transformarea amenzii in avertisment . Cererea a fost admisa ,in Hotarare s-a dispus transformarea amenzii in avertisment dar... in tot continutul hotararii s-a trecut PVC J00075.Repet,acel PVC la care se face referire in hotarare nu este cel contestat de mine ,nu este pe numele meu si nu este sanctionat cu amenda ci cu avertisment. Am considerat ca e o simpla eroare materiala si am facut cerere de indreptare . Am constatat cu stupoare ca cererea a fost respinsa ca NEANTEMEIATA !!!
Ce credeti ca ar fi putut conduce la o asemenea decizie ? Ce se poate face in continuare ?
Va multumesc.
Buna ziua !
Am doua hotarari potrivnice in aceeasi cauza. Prima favorabila, a doua nefavorabila , pronuntata cu 7 zile mai tarziu , in acelasi proces,la alta judecatorie. In primul caz, ar fi putut fi invocata exceptia de necompetenta teritoriala, dar nu s-a facut ,deci a ramas definitiva . La a doua hotarare ,nefavorabila mie ,pronuntata de judecatoria "competenta teritorial"-(competenta relativa !) am facut recurs pentru nulitate (absoluta ) a documentului care a stat la baza procesului si , surprinzator, a fost respins ca nefondat. Intrebarea mea este:prin cererea de revizuire poate fi anulata prima hotarare,cea favorabila noua sau doar a doua ,asa cum scrie in cod de pr civ?? Are prioritate prima hotarare prin puterea lucrului judecat???
Va multumesc.
Răspuns la discuția Nulitate PVC invocata in recurs
Va rog frumos ,poate sa ma ajute cineva cu un sfat??? E posibil sa fie ignorata lipsa semnaturii organului constatator pe procesul verbal de contraventie? Acesta nu este un motiv suficient pentru ca recursul sa fie FONDAT?
Se poate face cerere de revizuire in baza celor doua hotarari judecatoresti contradictorii?
Răspuns la discuția Nulitate PVC invocata in recurs
Multumesc frumos pentru raspuns .
As vrea sa mai mentionez urmatorul fapt : - am depus in termen plangere la procesul verbal de contraventie atat la institutia de care apartine organul constatator cat si la instanta (judecatoria) din orasul in care institutia isi are sediul. Institutia a inaintat plangerea judecatoriei din alt oras,mai apropiat de locul savarsirii contraventiei (acelasi judet), deoarece ,am inteles ca acolo sunt arondati. Astfel,aceeasi cauza,s-a judecat la doua judecatorii din acelasi judet, care au dat hotarari contradictorii,respectiv:-instanta unde am depus noi plangerea, a admis plangerea si a transformat amenda in avertisment;- instanta unde s-a inaintat plangerea ,a dispus respingerea plangerii si mentinerea amenzii.
Astfel,am facut recurs la cea din urma hotarare,nefavorabila noua,iar recursul a fost respins ,desi, cum am mentionat, procesul verbal de contraventie era nul ,nefiind semnat si de organul constatator.Ce pot sa fac in continuare ? Care sentinta se mentine si cine decide?


Buna ziua,
va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea situatie:
- in aug.2009 am primit o amenda de 3000 roni pentru patrunderea in rezervatia naturala cu autoturism. Am facut plangere in care am cerut transformarea amenzii in avertisment dar a fost respinsa cu drept de recurs. Ulterior am observat ca PVC este smnat de catre contravenient in ambele locuri , si in locul organului constatator, iar semnatura acestuia lipseste cu desavarsire.Am facut recurs in termen la Tribunal ,invocand Art.17 din O.G.2/2001 care prevede urmatoarele: “ Lipsa mentiunilor privind numele, prenumele si calitatea agentului constatator.......... sau a semnaturii agentului constatator atrage nulitatea procesului-verbal. Nulitatea se constata si din oficiu.
”In ceea ce priveste momentul procesual la care am invocat exceptia nulitatii absolute, aceasta exceptie fiind de ordine publica, poate fi invocata in orice stare a pricinii, putand fi constatata chiar de in uistanta din oficiu ( O.G.2/2001, art.17 ultima teza)
Am solicitat in principal, modificarea sentintei atacate in sensul anularii procesului verbal de contraventie si exonerarea de la plata amenzii, iar in subsidiar modificarea sentintei atacate in sensul admiterii plangerii contraventionale si inlocuirii sanctiunii amenzii contraventionale cu sanctiunea avertismentului .Recursul a fost RESPINS CA NEFONDAT !!!
Mai exista vreo cale de atac impotriva sentintei date ? Pe ce credeti ca s-ar fi putut baza decizia respingerii recusului? Unde credeti ca am gresit?
O cerere de revizuire ,credeti ca ar mai avea sanse sa schimbe ceva?
Va multumesc pentru timpul acordat .
Buna ziua,
va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea situatie:
- in aug.2009 am primit o amenda de 3000 roni pentru patrunderea in rezervatia naturala cu autoturism. Am facut plangere in care am cerut transformarea amenzii in avertisment dar a fost respinsa cu drept de recurs. Abia acum am observat ca PVC este smnat de catre contravenient in ambele locuri , si in locul organului constatator, iar semnatura acestuia lipseste cu desavarsire. Se mai poate invoca nulitatea la recurs la Tribunal sau e prea tarziu?
Va multumesc.
buna seara !
va rog sa ma ajutati ,am urmatoarea problema:
-am cumparat pe firma in august 2008 un mijloc de transpot fabricat in 1985 cu suma de 45000 roni. L-am inmatriculat si am platit impozitele aferente .Acum 2 zile,contabila firmei a constatat ca a omis sa inregistreze factura in contabilitate,nu a calculat si nu a dedus nici o amortizare,practic nu este cuprins in contabilitate pana in prezent. Ce se mai poate face acum? In cat timp se mai poate amortiza? Se mai pot deduce amortizarile retroactiv pe 2009?