avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 842 soluții astăzi
Forum Activitate klara0329

Activitate klara0329

Buna ziua,

SOS.
Suntem o firma de inginerie (societate inregistrata in Romania cu sediul social- deci societate romaneasca) si am dori sa angajam personal din Lithuania (cetatenie Lithuania) dar cu punct de lucru (detasare)in Finalnda.
As avea nevoie de ajutor, deoarece nu stiu daca este posibil si daca da care sunt conditiile, respectiv pasii de urmat pentru aceasta. M-am interesat la ITM dar........
Multumesc mult
Discuție legislatie UE
Buna seara,am nevoie de informatii pentru urmatorul caz.:
-persoana X este angajata in Romania cu Contract de munca temporara, pe o anumita perioda (dar nu mai mult de 18 luni)este trimis sa lucreze in Finlanda.Care sunt pasii pe care trebuie sa-i urmez ca pentru acest salariat, sa se achite CASul si CASSul in Finlada? Conform Regulamentului UE este posibil si nu necesita formularul E101.Nu stiu ce pasi trebuie sa urmez. Va multumesc anticipat
Discuție munca in UE
Buna ziua,
Am o nelamurire, oare ma poate ajuta cineva???????????
Sunt firma de recrutare si leasing de personal.
Am un contract cu o companie din UE.Dansii mi-au informat ca, conform legilor UE, exista posibilitatea de a angaja personal in Romania(deci la firma mea), dar contributiile catre stat(cas,cass, somaj etc)sa fie platite in tara din UE unde il detasez.Am fost sa ma interesez si la ITM, dar nimeni nu stie.
Deci are contract de munca in Romania dar darilke se plkatesc in Finlanda de exemplu.Legal este posibil ?
Multumesc anticipat pt ajutot
Răspuns la discuția concediu pre si post natal
Multumesc
Buna ziua, am si eu o nelamurire, va rog sa ma ajutati!!!!!
Care este modalitate DE CALCUL AL CONCEDIULUI PRE SI POST NATAL, DECI CONCEDIU DE MATERNITATE? Si cum pot sa recuperez banii de la casa de Sanatate?
Multumesc anticipat
Răspuns la discuția concediu de maternitate
multumesc mult pentru raspuns.
Legat de concediului de maternitate, as avea o nelamurire.
-modalitatea de calcul al acestuia
-daca se vor lua in calcul premiile si diurnele
-se iau in calcul salariile brute pe ultimele 12 luni?
-valoarea este de 85% din media obtinuta?

Multumesc anticipat pentru ajutorul acordat
Am nevioie de ajutor.
Daca am efectuat recrutare de personal pt.Finlanda , factura emisa este cu TVA sau fara.
Noi firma din Romania am recrutat personal pentru firma straina in cazul nostru filanda.Nu stiu daca au aparut modificari, pt,ca pana anul trecut acest gen de facturi era scutit de TVA
Multumesc
Discuție Amenda ITM
As avea nevoie de o informatie. in anul 2007 am primit o amenda de la ITM (pentru recrutare persoane in strainatate), noi am contestat amenda dar nu am castigat procesul.Acum cateva zile am primi de la finante o somatie pentru plata sumei respective, intrebarea mea ar fi daca exsta o modalitate de a achita aceasta amenda in mai multe transe.(3 sau 4)
Multumesc anticipat
Răspuns la discuția concediu medical
multumesc