Bună seara , va rog sa mă ajutați cu un răspuns , și anume cât era salariul minim pe economie în anul 1980, în comerț ( magazine, depozite de mărfuri) , am de făcut o calculație . Va rog .
In adeverinta emisă de societatea de comerț este menționat salariul realizat și suma platital la cas pentru fiecare luna în parte perioada august 1980 - august 1982 , problema mea este că de la serviciul HR nu vor să verifice din nou statul de plată și să vadă zilele lucrate pt luna august 1980 și respectiv august 1982 și să mi emită o notificare cu zi, luna pt 1980 și zi, luna 1982
Buna ziua va rog să mă ajutați cu un răspuns, in perioada 1980-1982 am lucrat la o societate cu profil comerț cu textile încălțăminte și apoi am plecat prin demisie iar în septembrie 1982 m am angajat la o altă societate fac precizare că am pierdut cartea de munca de la societatea de comerț iar la noul loc mi s a întocmit o alta carte de munca fara sa mă întrebe cineva daca am mai muncit anterior la timpul acela aveam 18 ani a venit timpul sa mi depun dosar de pensionare și am fost la societatea de comerț pt care nu mai aveam cartea de munca și am solicitat o adeverință care sa ateste vechimea , salariul, perioada lucrata, și temeiul legal la angajare. Adeverință eliberată reflecta vechimea în munca insa la perioada de început este înscris august 1980 și perioada de sfârșit august 1982, fara date complete de identificare a persoanei( înscris doar nume și CNP), și fără temei legal de angajare și casa de pensii nu a valorificat o din lipsa elemente complete. Fac precizare că în data de 20 iulie a.c am depus cerere la sediul societății de comerț pentru emiterea unei notificări din care sa rezulte datele enumerate anterior și răspunsul lor a fost că nu îmi pot identifica perioada lucrata din lipsa de documente deși au verificat în statele de plată și figurez ca angajat în acea perioadă . Ce mă sfătuiți să fac in aceste condiții întrucât sunt convinsă că în statul de plata este trecut numărul de zile lucrate pentru data de inceput(august 1980) și data de sfârșit(august 1982). Aceasta adeverință îmi este necesară pentru întregirea stagiului complet de cotizare .
buna seara si va multumesc pentru mesaj da am avocat si prin casa de avocatura s-a trimis inscris catre primaria din sat pentru acte de stare civila ale 2 dintre unchii mei in prezent decedati si acte doveditoare a gradului de rudenie pentru verii in viata insa raspunsul in scris al primariei a fost ca aceste acte se elibereaza in mod expres mostenitorilor mai mult decat atat din informatii verbale obtinute de la referenti din cadrul primariei stare civila este ca ei nu detin un registru de evidenta privind mostenitorii eu desigur ca am anexat toate actele si documentele vis-a-vis de mine si cf. de mostenitor si faptul ca pe anul trecut am platit impozitul la teren. Va multumesc .....o seara buna !
Buna seara eu am o problema privind succesiunea dupa mama mai exact lucrurile stau in felul urmator : mama mea a decedat in 2015 luna martie si mi-au ramas o serie de bunuri si cum sunt unic mostenitor m-am pus in posesie la notar prin act de mostenitor insa in locul unde s-a nascut mama undeva intr-un sat din Tulcea as mosteni cam 1,5 ha de teren arabil numai ca la moartea bunicului din partea mamei s-a emis titlu de proprietate pe intregul pamant arabil si desigur mostenitorii defunctului adica mama si cei 3 frati ai ei. In timp ce mama traia am vrut sa facem iesire in indiviziune fie la notar sau la judecatorie insa fratii mamei ne-au incurcat de fiecare data ....acum dupa moartea mamei si cu un certificat de mostenitoir am deschis actiune judecatoreasca si ma indrept cu 2 capete succesiune si iesire in indiviziune ...problema problemei este ca de la primaria din sat nu am obtinut acte de stare civila vis-a-vis de 2 dintre unchii mei si verii in viata efectiv raspunsul de la primarie a fost ca aceste nu se inmaneaza decat mostenitorilor directi ei in cazul acesta mie mi se anuleaza cererea de judecata pe motiv ca nu am acte de stare civila pentru toti participantii si in conditiile in care verii mei nu au venit la notar pentru act de iesire in indiviziune am apelat la instanta aici ma lovesc de faptul ca nu pot prezenta toate actele de stare civila in cazul asta eu ce fac nu mai intru in posesie deja platesc impozit pe teren si mai fac precizare ca tot terenul este dat in arenda insa eu nu am beneficiat de nici un venit de pa urma arendei. Va rog mult sa-mi dati un sfat cum sa intru in posesia actelor de stare civila si astea se refera la cele ale verilor in viata impotriva carora ma indrept asa dupa cum imi cere si instanta. O seara frumoasa
buna ziua va rog sa ma ajutati cu un raspuns iata despre ce este vorba in anul 1997 mama mea si fratele ai in viata la timpul acela au mostenit in urma decesului fratelui mai mare 7 ha de teren agricol la timpul acela fratii in viata (mama si fratele) au facut act notarial de mostenitori tin sa precizez ca fratele decedat nu a avut copii iar sotia acestuia a murit cu mult timp inainte acum in luna martie a decedat mama mea sunt singurul copil nu mai am frati insa intre timp in luna august a acestui an a murit si unchiul meu acesta neavand copii si sotia acestuia a murit acum 5 ani .
mentionez ca acel act notarial de mostenire in urma fratelui mai mare, mostenitorii respectiv mama si fratele ei nu au facut iesirea in indiviziune , terenul agricol l-au folosit impreuna. Acum intrebarea mea este urmatoarea ce ar trebui sa fac ?...ar rezulta ca sunt mostenitoarea si partii unchiului ?..unchiul locuia la tara cam la 100 km fata de orasul un locuim noi (respectiv eu si maicuta mea dar ea este decedata!)
In speranta ca am fost destul de explicita va rog sa imi dati un raspun ce ar trebui sa fac ?
Va multumesc cu mult respect si consideratiune
Buna ziua
Am mare nevoie de ajutorul dvs. sa ma lamuriti intr-o problema de calculatie costuri caldura. Locuiesc la apartament de bloc 2 camere parter folosesc sistemul centralizat de incalzire cu repartitoare de costuri la calorifere .In luna noiembrie 2011 nu am deschis caldura din apartament deci nu am avut nici un fel de cost inregistrat la repartitoare cand am fost sa fac plata am constatat ca mi-sa calculat un cost la caldura de 130 lei cu motivatia ca acesta reprezinta calduda dela tevile din subsol, administratorul mi-a inmanat si o factura cu calculatia acestora si am constatat ca la partea denumita "coloane" unde se calculau niste indexi m-a incarcat la suprafata adica : i dormitor, 2 sufragerii,1baie si basca.....problema este ca eu nu am basca la subsol si numai o sufragerie...este adevarat ca nu au trecut bucataria dar una din "sufragerii" ca am 2 in factura ! este logic ca este mult mai mare decat bucataria ne inclusa ....fac precizarea ca aceste calcule vis-a-vis de costuri de caldura le face o firma.
Intrebarea mea este ce pot face in aceasta situatie ...consider ca efecti firma.....imi indeasa mainile in buzunare si imi fura banii .....cum as putea sa verific ce masuratori au facut ...si ce au calculat ca eu nu am nici basca si nici 2 sufragerii !
va multumesc pt intelegere ! X-(
buna ziua ma confrunt cu o sit. la serviciu si nu stiu cum sa o interpretez ...iata despre ce este vorba: in luna decembrie 2011 s-a efectuat o alimentare cu combustibili(benzina) la un peco din ungaria , am primit factura ...nu stiu cum sa o inregistrez deoarece aceasta este purtatoare de tva (25%) si in continutul facturii are si traducerea celor dela moll romania.
va rog sa ma luminati cum trebuie sa inregistrez aceasta factura ?
buna seara
am o mare rugaminte sa ma dumiriti ce fel de impozit se calculeaza pt trim. 3 in conditiile in care in codul fiscal actualizat( anaf.ro) nu se face precizare de impozit minim.
mentionez ca pt trim 2 s-a calculat si declarat impozit minim.
buna ziua
am o mare nedumerire vis-a-vis de calculatia impozitului aferent trim.1 2010.....la inceputul lunii aprilie 2010 am fost la finante publice -birou asistenta contribuabili pj si am intrebat cum calc. defapt imozitul pt trim 1 2010 am primit raspun ca voi considera impozitul minim pe anul 2009 innmultit cu 3.5%( indice de inflatie ) si impart la 4....o astfel de publicatie am citit-o si in data de 12 aprilie 2010....zilele trecute citesc pe net ca defapt consider cifra de afaceri din 2009 si urmaresc grila de impozitare cf og34/2009. Precizez ca in anul 2009 am platit impozit minim.
Intrebarea " intrebatoare "....cum calculez inpozitul pt trim 1 2010 ?!....avand in vedere ca am inchis cu pierdere .